«Μια πρώτη κίνηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η προστασία των δανειοληπτών» τονίζει ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθήνας.

«Όπως γνωρίζετε, από την 1η Ιανουαρίου με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και της τρόικα, αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών από τις κατασχέσεις. Χωρίς να θέλω να προεξοφλήσω την ακριβή σειρά κατάθεσης των πρώτων νομοσχεδίων, πιστεύω ότι μια πρώτη κίνηση της μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η προστασία των δανειοληπτών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Χουντής σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η θέση ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και απαιτείται μια γενναία διευθέτησή του, αρχίζει να γίνεται ηγεμονική. Τώρα, πλέον, και κυβερνητικοί παράγοντες των κρατών – μελών της Ε.Ε. αρχίζουν να συμμερίζονται τις θέσεις και την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει ο κ. Χουντής, ο οποίος είναι επικεφαλής στην ομάδα επεξεργασίας των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το δημόσιο χρέος.

Παράλληλα, εκτιμά ότι «οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσει, για πρώτη φορά, με τους δανειστές μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε αμοιβαία επωφελή λύση για το πρόβλημα του ελληνικού και ευρωπαϊκού χρέους, μέσω και των απαιτούμενων πολιτικών και διακυβερνητικών συμμαχιών, κάποιες από τις οποίες, ήδη, διαφαίνονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης