Χουλιαράκης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο οι προτάσεις για τα ισοδύναμα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016, 13:37
Χουλιαράκης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο οι προτάσεις για τα ισοδύναμα
Μέχρι τον Σεπτέμβριο το Υπ. Οικονομικών αναμένει από τα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις τους με ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην ισχύει από 1/1/2017 το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Απατώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Α. Δαβάκη, ο κ. Χουλιαράκης διευκρίνισε ότι τα Υπουργεία Άμυνας, Δικαιοσύνης και Παιδείας είναι αρμόδια να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα και όχι το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως είπε, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προτάσεων οι οποίες πάντως μέχρι σήμερα δεν έχουν κατατεθεί.

«Αυτές τις μέρες γίνεται η επεξεργασία από τα αρμόδια υπουργεία για την κατάθεση της δικής τους πρότασης για τα νέα μισθολόγια. Στόχος είναι να κατατεθούν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 τα ειδικά μισθολόγια, που αφορούν καθηγητές πανεπιστημίων, διπλωμάτες, δικαστικούς και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος» τόνισε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε:

«Η πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών είναι η απλοποίηση και η αποκατάσταση ενός συστήματος δικαιοσύνης που θα δίνει κίνητρο στη προσπάθεια, θα επιβραβεύει την αριστεία και θα έχει συμβατότητα με το δημοσιονομικό πλαίσιο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Οικονομικά κίνητρα σε αγροτικούς γιατρούς άγονων περιοχών

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016, 14:02