Ο δικηγόρος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Άγκυρα ως ύποπτος για σχέσεις με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Τζελάλ Τσελίκ συνελήφθη στο σπίτι του στην Άγκυρα, προσθέτει το πρακτορείο, το οποίο αναφέρει ακόμη πως οι έρευνες συνεχίζονταν το πρωί στην κατοικία του υπόπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, σοσιαλδημοκρατικό), ο Τσελίκ είναι ένας πρώην δικαστής και σήμερα είναι μέλος της πειθαρχικής επιτροπής του κόμματος (YDK).

Το Ανατολή εμφανίζει τον Τσελίκ ως έναν οικείο του Φατίχ Γκιουρσέλ, ενός από τους κύριους συμβούλους του Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είχε και ο ίδιος συλληφθεί τον Δεκέμβριο ως ύποπτος ότι ανήκει στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται υπεύθυνος για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ο Γκιουλέν αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος είναι εξάλλου ύποπτος ότι, κατόπιν οδηγιών του Γκιουλέν, ακύρωσε τη συνδρομή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό «μπουκέτο» Digiturk μετά την καταστολή των τηλεοπτικών δικτύων που συνδέονται με τους γκιουλενιστές, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Εξάλλου η εισαγγελία της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 71 προσώπων, 8 από τα οποία είναι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας, ως ύποπτων για σχέσεις με την γκιουλενιστική οργάνωση, μετέδωσε σήμερα το Ανατολή. Τουλάχιστον 27 από τα πρόσωπα αυτά είχαν συλληφθεί μέχρι το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης