Χατζηγεωργίου: «Τιμούμε τους αγώνες για ελευθερία, υψώνουμε τείχος στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 16:30
Χατζηγεωργίου: «Τιμούμε τους αγώνες για ελευθερία, υψώνουμε τείχος στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό»

«Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε δηλώσεις της από την Κοζάνη, όπου παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου. «Και τους τιμούμε», πρόσθεσε, «και στο σήμερα, υψώνοντας ένα τείχος απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό».

Το πρωί, η υφυπουργός παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος και ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων και Μαρτύρων, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στη δεξίωση που διοργανώθηκε στο δημαρχείο από τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη.

Στις 12 μετά το μεσημέρι, η υφυπουργός μετέβη στην οδό Παύλου Μελά, στο κέντρο της Κοζάνης, όπου παρακολούθησε μαζί με τις τοπικές αρχές, από την εξέδρα των επισήμων, την παρέλαση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναπήρων και τραυματιών πολέμου, αγωνιστών εθνικής αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Προσκόπων και στρατιωτικών τμημάτων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Θεοφύλακτος και ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, αυτοδιοικητικοί της πόλης και του νομού, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου. Μετά το τέλος της παρέλασης, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και λυκείου χόρεψαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παραδοσιακούς χορούς.

Στις δηλώσεις της στο δημαρχείο, η κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας: «Εμείς ψηφίσαμε τη συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση, πιστεύουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών ως κυβέρνηση και θα αποδείξουμε το αμέσως επόμενο διάστημα ότι αυτή η συμφωνία είναι η συμφωνία που βάζει πραγματικά τη Μακεδονία, τόσο τη Δυτική, όσο και την Κεντρική, αλλά και την Ανατολική, στο επίκεντρο της ΝΑ Ευρώπης, ανοίγει τις δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης, ανοίγει τις δυνατότητες και στις τρεις περιφέρειες για περισσότερη ανάπτυξη, για περισσότερες δουλειές».

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και σε συναντήσεις που θα έχει τόσο με το δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη όσο και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για ζητήματα της περιοχής, σημειώνοντας πάντως ότι με την ιδιότητα της, ως υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και πάλι στο μέλλον την περιοχή καθώς, όπως τόνισε, «ο ρόλος του ΥΜΑΘ είναι και αυτός, δηλαδή ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου στις τρεις περιφέρειες της χώρας, την Κεντρική, τη Δυτική και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

Δηλώσεις βουλευτών και αυτοδιοικητικών

Μηνύματα ενότητας του ελληνισμού για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος έστειλαν με τις δηλώσεις τους και οι βουλευτές του νομού και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

«Χρόνια πολλά για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και πάντα λεύτεροι», δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμης Δημητριάδης και συνέχισε: «Οι πρόγονοί μας δώσανε τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι, με εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Δύο αιώνες μετά, πρέπει και είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας και να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

«Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά», τόνισε ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεοφύλακτος και αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην πρόσφατη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας ότι σήμερα οι Έλληνες πλέον κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε, από την πλευρά του, στη «διπλή γιορτή για το γένος» και τόνισε ότι από τους αγώνες των προγόνων εμπνέονται και οι σημερινοί Έλληνες για να αγωνιστούν ενωμένοι απέναντι σε νέες προκλήσεις, «σε νέες μορφές δουλείας, που ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια, όλους τους Έλληνες», αναφέροντας ως τέτοιες την οικονομική ύφεση και την ανεργία.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, αφού επεσήμανε την ενότητα που επιδείχθηκε από τους Έλληνες στο παρελθόν και τους αγώνες τους, σημείωσε πως «η χώρα, τώρα που βγαίνει από την κρίση, χρειάζεται όλες της τις δυνάμεις για να πάρει τη θέση που της αξίζει στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

«Σπουδαία μέρα η σημερινή για την πατρίδα μας για τους Έλληνες», σημείωσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης και πρόσθεσε: «Να κρατήσουμε το μήνυμα για την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού, την ανάγκη της ενότητας στην ελληνική κοινωνία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στο μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 16:30