Στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη βρέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κλιματική αλλαγή, γι’ αυτό και δεν ζητεί εξαιρέσεις για την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης και αναφέρθηκε σε πέντε στόχους της κυβέρνησης.

-H χώρα μας έχει ήδη δεσμευθεί να καταργήσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες έως το 2028, στο πλαίσιο μίας δίκαιης μετάβασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ολιστικό σχέδιο για την επιτάχυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ και την εφαρμογή ενός πλαισίου παροχής κινήτρων για την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης.

– Η Ελλάδα στρέφεται προς ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας, στο οποίο συνδυάζεται η περιβαλλοντική προστασία με την αναπτυξιακή προοπτική.

– Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ο συνδυασμός της προστασίας της φύσης με βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες, όπως ο οικοτουρισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Νωρίτερα η ελληνική κυβέρνηση διοργάνωσε εκδήλωση, αφιερωμένη στη διεθνή πρωτοβουλία της Ελλάδας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Στην εκδήλωση μίλησαν, εκτός από τον κ. Χατζηδάκη, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δρ Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου δρ Yasmine Fouad, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, δηλαδή του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, της UNESCO, του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών και του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNSDSN), καθώς και ο εκπρόσωπος της χώρας για την Κλιματική Αλλαγή Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός και ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καρτάλης, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης