Με την φράση «έχετε περάσει σε ανώτατη σφαίρα», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, απευθύνθηκε απόψε στην κυβέρνηση καταγράφοντας – όπως είπε – ένα «απάνθισμα» από τις «ευχάριστες νότες» και τις «εκπλήξεις» της κυβερνητικής πολιτικής της τελευταίες ημέρες.

Σε αυτό το πνεύμα και με σκωπτικό τόνο, ο κ. Χατζηδάκης απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα και με αιχμή την τροπολογία που αφορά στην ημερομηνία των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών, διερωτήθηκε αν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα την επανασύνδεση της ημερομηνίας δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών, είναι ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος είχε συνδέσει επί πάρα πολύ καιρό το νομοσχέδιο αυτό, με μια βασική, κατά τον ίδιο, τομή: την αποσύνδεση της ημερομηνίας των ευρωεκλογών από την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «χλεύασαν» την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του κ. Ερντογάν, να του πουν αν είναι ο κ. Ερντογάν ο ίδιος με αυτόν που συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο ΝΑΤΟ.

«Μας κατηγόρησε η κυβέρνηση ότι θέλουμε εμείς να κόψουμε τις συντάξεις. Ξέχασε όμως δύο λεπτομέρειες: Πρώτον, ότι η ίδια έκοψε τις συντάξεις και δεύτερον ότι εμείς καταψηφίσαμε» είπε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για το θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθήνας, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ενώ η ίδια κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για αυτό ακριβώς το θέμα, σήμερα το φέρνει ευκαιριακά και για να αποκομίσει κομματικά οφέλη, και υποστηρίζει πως τάχα φέρνει την ΝΔ σε δύσκολη θέση. «Ποιός είναι σε δύσκολη θέση, αυτός που το προτείνει, ή αυτός που το επαναπροτείνει και το φέρνει καθυστερημένα και ευκαιριακά;» ρώτησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αντίφαση «όταν ο πρωθυπουργός διατείνεται ότι πονάει για τους Έλληνες που φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό», αλλά δεν φέρνει ένα νομοσχέδιο, ούτε καν για να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. «Είναι δύσκολο. Το κάνουν και χώρες της Αφρικής, αλλά εδώ ο κ. Σκουρλέτης θα το μελετήσει και θα δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε τις αφρικανικές χώρες και μάλιστα για κάτι που είχαμε κατορθώσει στις ευρωεκλογές», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

«Εσείς ψηφίζετε και το μαύρο και το άσπρο. Όλα, και τα αντίθετά τους. Αυτή είναι η πολιτική σας και γι’ αυτό τον λόγο σας μιλάω για την ευχάριστη νότα της πολιτικής σας. Πολλοί συνάδελφοι μιλάνε για τα επικοινωνιακά κόλπα για τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι περάσατε σε μια ανώτατη σφαίρα. Δεν θα κάνω κανέναν χαρακτηρισμό. Δεν θα χαρακτηρίσω αυτό το πράγμα που κάνετε, θα πω μόνον αυτό. Ευχαριστώ για το χαμόγελο που μας προσφέρετε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης