Κριτική στην κυβέρνηση για «κατασπατάληση» του πολύτιμου κεφαλαίου που της πρόσφερε η υπεύθυνη στάση της ελληνικής κοινωνίας, ασκεί ο Αλέξης Χαρίτσης, για να τονίσει πως το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ «καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι».

Σε δήλωση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τίτλο: Το ‘Μένουμε Όρθιοι 2’ αντίβαρο στην ‘ανοσία της αγέλης’ της κυβέρνησης», επικρίνει την κυβέρνηση ότι επέλεξε να πορευτεί με το «βλέποντας και κάνοντας», «αντί να φροντίσει για ένα συνολικό σχέδιο, να προτάξει την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, να θωρακίσει τον κόσμο της εργασίας». «Απόληξη αυτής της λογικής ήταν τα αποσπασματικά και μεροληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», σχολιάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, σημειώνει, «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στις μέρες της ανασφάλειας», στην κρίση και τα μνημόνια «εξαιτίας μιας ιδεοληπτικής κυβέρνησης». Τονίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» «προσφέρει ένα ριζοσπαστικό, κοστολογημένο και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης». Επισημαίνει ότι στον πυρήνα του βρίσκεται η προστασία της εργασίας και η προάσπιση της κοινωνικής συνοχής, υπογραμμίζοντας πως «η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση των μισθών είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μην καταρρεύσει η ελληνική οικονομία». «Η απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, είναι το αντίβαρο στην “ανοσία της αγέλης” που οδηγεί στην επικράτηση των λίγων και ισχυρών», λέει και προσθέτει πως «η θεσμοθέτηση βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης είναι ο όρος ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής για να μην ξαναδούμε τη χώρα μας να αποσυντίθεται».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να μετασχηματίσει αυτή τη μεγάλη κρίση «σε ένα πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και ριζοσπαστικών τομών που όχι μόνο θα απορροφήσουν τους κραδασμούς που έρχονται, αλλά θα ανοίξουν το δρόμο για μια νέα, ουσιαστική, περίοδο κοινωνικής ευημερίας και συλλογικής ασφάλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης