Την άποψη ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να μένει απαθής απέναντι στις παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της, στην κυπριακή ΑΟΖ και στην υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως σημείωσε, «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε πολυμερείς συμφωνίες για τη δημιουργία συμμαχιών…Η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τα υπόλοιπα θετικά της στοιχεία, εμπόδισε τη διείσδυση της Τουρκίας στα Βαλκάνια…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στον αντίποδα, η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε μία τεχνητή επίδειξη πυγμής για να καλύψει την έλλειψη σοβαρής διπλωματικής δουλειάς τους τελευταίους μήνες» υπενθύμισε και πρόσθεσε: «Οι σπασμωδικές ενέργειες, που γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο, δεν καλύπτουν το έλλειμμα σοβαρής προσέγγισης στα ελληνοτουρκικά. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, στρατηγική, αλλά και επίσημη ενημέρωση των κομμάτων και του λαού, κάτι που περιμένουμε να γίνει σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής».

Ερωτηθείς για την οικονομική πολιτική της ΝΔ, ο κ. Χαρίτσης απάντησε ότι «ζούμε τη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά» και ανέφερε χαρακτηριστικά το «κουτσουρεμένο» κοινωνικό μέρισμα, την επαναφορά των ασφαλιστικών κλάσεων και την αύξηση των τιμολογίων στην ενέργεια. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «η κυβέρνηση και με τη φορολογική της πολιτική ευνοεί τους λίγους, ενώ οι ελαφρύνσεις για τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα είναι μικρές ως ελάχιστες». «Η ελληνική κοινωνία θα αρχίσει πολύ σύντομα να αισθάνεται το βάρος της φορολογικής πολιτικής που έχει επιλέξει η ΝΔ να εφαρμόσει» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «όργιο καταστολής τους τελευταίους μήνες» και «προκλητική επίδειξη δύναμης από την Ελληνική Αστυνομία», επισημαίνοντας ότι «η ατζέντα και η πρακτική “νόμου και τάξης” που ακολουθεί η κυβέρνηση αποτελεί στρατηγική επιλογή της». «Δυστυχώς, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, αντί να απολογηθεί και να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο απαιτώντας να διερευνηθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά απαράδεκτης βίας και διαπόμπευσης διαδηλωτών, καλύπτει την ΕΛ.ΑΣ. και φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την ύπαρξή τους» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης