«Καμπανάκι» για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στους Financial Times, κάνοντας λόγο για κίνδυνο να ξεμείνει η Αθήνα από ρευστότητα αλλά και για «βρώμικη έξοδο» (dirty exit), αν η χώρα είναι εκτός προγράμματος την 1η Μαρτίου.

«Χτυπώ καμπανάκι γιατί υπάρχει εφησυχασμός για το πώς θα συγκεντρώσουμε τα κεφάλαια για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λεφτά «δεν είναι εδώ» και το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιεστικό, συμπλήρωσε.

Οπως ανέφερε με δηλώσεις του στους FT, πλέον «πορευόμαστε σε λεπτή γραμμή». Συμπλήρωσε δε πως ξένες τράπεζες δεν μετείχαν στις εκδόσεις εντόκων του Δεκεμβρίου καθώς «πιστεύουν ότι ο κίνδυνος είναι πάρα πολύ υψηλός».

Παράλληλα, κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να εργασθεί με τους κοινοτικούς εταίρους και να συμφωνήσει σε εξάμηνη παράταση του προγράμματος, ώστε να «αγοράσουν χρόνο για να συμφωνήσουν σε μία συνετή έξοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν δεν είμαστε σε πρόγραμμα την 1η Μαρτίου, αυτό θα σημαίνει μία “βρώμικη έξοδο” από το πρόγραμμα. Θα είμαστε μόνοι μας, χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη», υπογραμμίζει ο κ. Χαρδούβελης και συμπληρώνει ότι έξι μήνες θα μας έδιναν τον χρόνο να κανονίζαμε μια «συνετή έξοδο».

Τονίζει δε ότι τα τρία τέταρτα των Ελλήνων επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι μπορεί να αποφευχθεί το σενάριο του «Grexit», αλλά και προειδοποιώντας ότι παραμονεύει ο κίνδυνος ατυχήματος όταν αρχίσουν οι συνομιλίες με τους Ευρωπαίους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης