Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Αναφερόμενη στα λάθη που έγιναν στον υπολογισμό του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, τα οποία προκάλεσαν και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, έριξε την ευθύνη σε μία αλυσίδα ανθρώπων και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κτλ» είπε σχετικά.

Η κ.Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους πολίτες είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους» κάνοντας επιπλέον λόγο για προσωρινότητά τους.

«Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτης ανάγκης. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο η τρόικα στην Ελλάδα θα αντικατασταθεί από την Task Force είπε:

«Δεν επιβεβαιώνουμε δημοσιεύματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα πάει καλά και το χρέος μας θα γίνει βιώσιμο, θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα των αξιολογήσεων και τότε θα φτάσουμε το στόχο μας. Νέο πρόγραμμα, νέο μνημόνιο δεν υπάρχει. Η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτείται από τους εταίρους της».

Οι κόντρες με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν έλειψαν ούτε στο τηλεοπτικό στούντιο, αφού κ.Βούλτεψη και κ.Λαφαζάνης αντάλλαξαν κατηγορίες για ακόμα μία φορά, με αφορμή τόσο τον ΕΝΦΙΑ όσο και την Αργεντινή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης