Βουλή: Το μεσημέρι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την υιοθεσία και αναδοχή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 10:59
Βουλή: Το μεσημέρι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την υιοθεσία και αναδοχή
Το μεσημέρι αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και αναδοχής», η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα.

Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς βουλευτές τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση έχουν διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.

Υπέρ της επίμαχης διάταξης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, ενώ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν ΑΝΕΛ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Πάντως, οι βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου φαίνεται ότι έπεισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει διαφωνίες. Κάποιοι, ωστόσο, όπως ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Γεωργία Γεννιά, επιμένουν στην καταψήφιση της διάταξης.

Αντίθετα, στους ΑΝΕΛ ο εισηγητής των οποίων είχε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε χθες ότι στηρίζει τη διάταξη.

Διαφοροποιήσεις, επίσης, έχουν παρουσιαστεί τόσο στη ΝΔ, ανάμεσά τους είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που τάχθηκε υπέρ, όσο και στη ΔΗΣΥ που στηρίζει το άρθρο, με βουλευτές του κόμματος να επιμένουν στις επιφυλάξεις τους. Μεταξύ αυτών ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 12:32