Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη βουλή κατ’ αρχήν κατά άρθρο και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων του δημοσίου, «Κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων», το κοινώς λεγόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, το πρωί, η συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους το νομοσχέδιο , με πολλούς βουλευτές να αντιδρούν για το «κατεπείγον». Οι αντιδράσεις ήρθαν διά στόματος Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ), Δημήτρη Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ), Αλέκου Χρυσανθακόπουλου (ΛΑΟΣ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αντιλαμβάνομαι την επιμονή σας στην άρνηση του κατεπείγοντος» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας ότι όσοι δεν δέχονται την διαδικασία του κατεπείγοντος δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν συνείδηση σε ποιο σημείο βρίσκεται η χώρα. Κάλεσε επίσης όσους διαφωνούν να πουν ανοιχτά ότι δεν θέλουν η χώρα να απαλλαγεί από 130 δισ. ευρώ και 50 μονάδες χρέους.

«Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον λαό και να τον εκβιάζετε. Λέτε ψέματα ότι θα γλιτώσει 130 δισ. ευρώ. Πείτε τι θα κερδίσει ο εργαζόμενος; Οι τράπεζες και τα μονοπώλια θα κερδίσουν» απάντησε ο Θανάσης Παφίλης, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε: «Έχουμε μια κυβέρνηση που χέρι – χέρι με την τρόικα έχει μετατρέψει τη Βουλή σε πρωτοκολλητή αποφάσεων». «Η πίεση που ασκείται δημιουργεί ανωμαλία. Η αίθουσα δεν γεμίζει γιατί οι βουλευτές δεν έχουν το λόγο», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης