Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστο Σπίρτζη και τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, με επίκεντρο το έργο για την ενίσχυση του ψηφιακού σήματος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Ο κ. Σπίρτζης, απέρριψε τις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει ο κ. Μηταράκης, ότι η σημερινή κυβέρνηση καθυστερεί τα έργα στη Χίο που ήταν ήδη δρομολογημένα και θα χρηματοδοτούνταν μέσα από τα ΕΣΠΑ, λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων. Παράλληλα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση, ότι έχει «ναρκοθετήσει» σειρά κοινοτικών έργων, που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί και έκανε λόγο για «εγκληματική πολιτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης, έκανε λόγο για ολέθρια πολιτική και υποστήριξε ότι σε μόλις 100 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, έχουν απωλεσθεί πάνω από τέσσερα εκατ ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς έχει αποτάξει σειρά έργων, ανάμεσά τους και η ενίσχυση του τηλεοπτικού σήματος στο Βόρειο Αιγαίο, το οποίο είχε εντάξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Σπίρτζης, αντέτεινε ότι τα έργα αυτά ήταν ναρκοθετημένα και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα εξαντλητικό διάλογο με την τοπική κοινωνία, γιατί – όπως είπε – έχει άλλη αντίληψη της πολιτικής.

«Δεν θα σας αντιγράψουμε στα ψέματα σας με δήθεν έργα, όπως και στα έργα με ρουσφετολογική κατεύθυνση. Αυτά τα έργα που έχουν αποταχθεί δεν έγιναν με επιλεκτική λογική, αλλά γιατί ήταν εκτός χρονοδιαγράμματος. Έτσι θα τα πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο» απάντησε ο κ. Σπίρτζης. Και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στο τηλεοπτικό σήμα της Χίου, το έχουμε πληρώσει με τρία δις ευρώ. Δεν φτάνει που κάνετε έγκλημα με τον χάρτη των τηλεοπτικών συχνοτήτων μας εγκαλείτε. Έγινε ένας παράνομος διαγωνισμός και μας λέτε γιατί αποτάξαμε να πληρώνει το ελληνικό δημόσιο τον εξοπλισμό ή την συντήρηση μιας ιδιωτικής εταιρίας, της Digea για να οικονομάνε κάποιοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα έργα που πρέπει να έχει η Χίος θα τα έχει, αυτοί που εξυπηρετούσατε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου δεν θα τα έχουν» κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης