Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση σε β’ ανάγνωση, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που αφορά τη κύρωση της σύμβασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Πρόληψη και Καταπολέμηση Βίας κατά Γυναικών και Ενδοοικογενειακής Βίας.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που καταψήφισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, αντιδρώντας στη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης η βουλευτής της ΔΗΣΥ Χαρά Κεφαλίδου, κατηγορώντας την ότι «αφού δεν της βγαίνει το δήθεν σκάνδαλο της Novartis ξαναγυρίζει και θυμάται τώρα τη Siemens».

«Περιμένουμε από τη ΔΗΣΥ να μας πει τι θα γίνει με τα λεφτά που ο κ. Τσουκάτος έβαζε στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Όπως περιμένουμε και τα πολιτικά κόμματα που ομολογούν παράνομες πράξεις, να μας πουν τι θα γίνει με τα λεφτά που έμπαιναν στο κόμμα, και για τις βαλίτσες της Siemens» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια αποπροσανατολισμού για δήθεν σκάνδαλα με Novartis και ΚΕΛΠΝΟ, αναφέροντας: «Χθες μέσα σε απόλυτη σιωπή πούλησε πάλι στους Γερμανούς το 5% του ΟΤΕ, βάσει προνομιακής διάταξης που ψήφισε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, την έντονη διαφωνία του για την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο και αφορά ρυθμίσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ελαστικοποιούνται τα αυστηρά κριτήρια που ίσχυαν, δεν απαιτείται συγκεκριμένος τόπος διαμονής, ενώ ανοίγει η πόρτα για εκατοντάδες ελληνοποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης