Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος προσήλθε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συμμετέχει ως παρατηρητής.

Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γενικά: «Τι προσδοκίες έχετε για αύριο;», με εκείνον να απαντά σε χαλαρή διάθεση, «πολύ μεγάλες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα είχε προσέλθει στην προσύνοδο του ΕΣΚ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ερωτηθείς «τι περιμένετε απ’ τη συνάντησή σας;», απάντησε «μόνο επιτυχία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρέμβασή του κατά την προπαρασκευαστική σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Εν τω μεταξύ τις μέχρι τώρα προσπάθειες Τσίπρα-Ζάεφ για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, επικρότησαν οι σοσιαλιστές ηγέτες στην προσύνοδο του ΕΣΚ, επισημαίνοντας ότι μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν, όπως αναφέρει με δύο αναρτήσεις του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής Συνόδου, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί».

Συγκεκριμένα, στις αναρτήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Στη Σύνοδο του @PES_PSE οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

«Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί».

Αύριο ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ-Δ. Βαλκανίων και στο περιθώριο των εργασιών θα έχει στις 10:15 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ – στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ -, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης