«Η αμετροέπεια, η αφέλεια, ο ζήλος να αναδείξει περισσότερο τις ιδέες του» έπληξε το ελληνικό ζήτημα εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέκος Μητρόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα πεπραγμένα του πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη θητεία του στο υπουργείο.

«Φαίνεται ότι ήξεραν τις προθέσεις του ο Σόιμπλε και οι δανειστές, με συνέπεια τη σφοδρότητα των μέτρων να την υποστούμε και από αυτό το σχέδιο…φαίνεται ότι αυτά που λέει τα είχε εκμυστηρευτεί ή τα είχε εκφράσεις ως απειλή, ως ένα από τα σχέδιά του» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε, ότι ο πρωθυπουργός «δεν πρέπει να ήταν κοινωνός αυτών των παιδαριωδών, των αφελών, των επικίνδυνων φάσεων αυτού του σχεδίου».

Πάντως, δεν απέδωσε δόλο στον πρώην υπουργό Οικονομικών, λέγοντας: «Περισσότερο θεωρώ ότι αφορά ονειροπαρμένους και αφελείς και λιγότερο ανθρώπους που λειτουργούσαν με δόλο και σχέδιο, διότι έπρεπε να ξέρει -φοβούμαι ότι και πολλοί άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν- ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φοβούμαι και η δική μας, έχουν δεσμευτεί γραπτά ότι και να φύγουμε από το ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και εντόκως και εγκαίρως το χρέος μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης