Προς νέα κρίση οδεύει η Ελλάδα, καθώς παραμένουν οι διαφορές για το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να χάσει ακόμη ένα ημερολογιακό ορόσημο πλησιάζοντας σε επανάληψη του δράματος του 2015» επισημαίνει το πρακτορείο αναφερόμενο στο σημερινό Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διαφορές των δύο πλευρών εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμίσεις, στα ενεργειακά και στα εργασιακά» τονίζει και σημειώνει το γεγονός ότι «η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις».

Το πρακτορείο παρατηρεί ότι ενδεικτικό της απόστασης που έχουν οι δύο πλευρές στα εργασιακά είναι το γεγονός ότι το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει το ζήτημα σε «πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί τεχνοκρατικά».

Τυχόν αποτυχία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο, σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληρωμές του ΙουλίουΤυχόν αποτυχία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το Bloomberg, σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τονίζει ότι η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την ανάγκη επιπλέον διάσωσης. Μάλιστα, επισημαίνει ότι η ανεργία αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα και ξεκίνησε εκ νέου η εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.

Διαβάστε επίσης:

Αναζητώντας συμβιβασμό, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Ντάισελμπλουμ: Δεν βλέπω γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης