Βίτσας: Με την αναβάθμιση των F-16 θα ανοίξουν θέσεις εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, 10:20
Βίτσας: Με την αναβάθμιση των F-16 θα ανοίξουν θέσεις εργασίας
«Απολύτως επιτυχημένο» χαρακτήρισε το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας και επανέλαβε πως τα χρήματα που θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των F-16 δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ.

«Το ταξίδι του Τσίπρα ήταν απόλυτα επιτυχημένο, θα πρέπει όλοι να χαιρόμαστε» είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός τονίζοντας παράλληλα πως η πλειοψηφία των F-16 θα αναβαθμιστεί.

«Τα 2,4 δισ. είναι το ταβάνι για τις ΗΠΑ και όχι τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κογκρέσο την ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας» είπε και συμπλήρωσε «τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ. Υπάρχουν τρόποι και μορφές, μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών αναβαθμίσεις. Το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε βάιπερ».

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες για τη σιγουριά της χώρας και τις δυνατότητες που μας δίνει ο προϋπολογισμός» δήλωσε αναφερόμενος στο κόστος της αναβάθμισης.

Σε σχέση με τη διαδικασία αναβάθμισης ενημέρωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία.

Από τη διαδικασία όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Βίτσας «θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Όπως σημείωσε «στη συναρμολόγηση και στις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για το ενδεχόμενο σύγκρουσης, λέγοντας «τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων δεν τις έχεις για να κάνεις πόλεμο αλλά για να σιγουρεύεις την περίμετρό σου, την κυριαρχία σου. Χρειάζεται περισσότερη εξωτερική πολιτική και διεθνής δραστηριότητα. Είναι σημαντικό το ότι ο ίδιος ο Τραμπ ανέδειξε τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αιγαίο».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, 10:20