Σε λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα σύνορά της με τη Συρία και στην προσπάθειά της να ασκήσει μία διεθνή πίεση, η οποία να λέει ότι «είμαι κι εγώ εδώ», απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τη ρητορική έντασης και πρόκλησης που ακολουθεί η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ανέφερε ότι «όλη αυτήν την περίοδο η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και αυτό δεν είναι καλό για μία χώρα, και βεβαίως, ο τρόπος αντίδρασης δεν βελτιώνει τις σχέσεις και τις δυνατότητες που έχει μια χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας «έργω και όχι μόνο λόγω» στο δικαίωμα «που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία να εκμεταλλεύεται την ΑΟΖ».

Ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με έντονη προσοχή τη ρητορική έντασης και πρόκλησης από μέρους της γείτονος, καθώς «συχνά, τέτοιου είδους προκλήσεις απευθύνονται και προς την ελληνική πλευρά».

«Τείνουμε πάντοτε ένα χέρι συνεργασίας και φιλίας με την Τουρκία. Εκείνο που δεν συζητάμε είναι αυτό που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν για εμάς “γκρίζες ζώνες” και δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμείς να αποδεχθούμε οποιουδήποτε είδους απειλή ή παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για το Κυπριακό, με ηρεμία και αποφασιστικότητα πρέπει να λειτουργούμε. Το λέει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγώ τα προσυπογράφω. Ξεχνάμε και την περίοδο, την οποία βρισκόμαστε. Υπάρχει ένας αναπτυγμένος τουρισμός, το να υπάρχει και ένα κλίμα έντασης δεν ευνοεί την οικονομία της Κύπρου. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να λειτουργήσουμε» πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο, παρά μόνο να λειτουργεί υπέρ της ειρήνης, να βοηθάει να διαμορφώνονται συνθήκες σταθερότητας» κατέληξε ο κ. Βίτσας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης