Για επικίνδυνες τυχοδιωκτικές αντιλήψεις έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα περί καταγγελίας της δανειακής σύμβασης, μιλώντας σήμερα στη νέα σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Λίγη ώρα πριν λάβει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες, για να στηρίξει και να εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών; Aυτής που επιτρέπει να πέσουν 50 δις ρευστότητας στην αγορά; Είναι κανείς που θέλει να μην πάρουμε τα λεφτά για την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια έργα υποδομής;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια δύσκολη Βουλή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Καλούμαστε να προστατέψουμε τη Δημοκρατία απέναντι στον εκφασισμό» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι στις εκλογές ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παραπληροφορεί σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν χθες, Τετάρτη.

«Ο κ. Τσίπρας παραπληροφόρησε την Κ.Ο. του κόμματός του χθες σχετικά με την πρότασή μας για μια οικουμενική κυβέρνηση» είπε και τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ απέρριψε μια πρόταση για οικουμενική, μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού, που θα ”πάγωνε” τις οικονομικές διαδικασίες, γιατί αυτό θα οδηγούσε σε περαιτέρω ύφεση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «για το περίφημο μορατόριουμ για το χρέος ο κ. Τσίπρας τού είπε ότι δεν εννοεί τίποτα μονομερές» και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πως «παίζει με το θέμα των υπογραφών προς τους εταίρους».

«Εμείς προτείναμε από την αρχή μια κυβέρνηση συνεργασίας με όλες τις δυνάμεις που υποστηρίζουν την προοπτική της Ελλάδας στην Ευρώπη» υποστήριξε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε πρόθυμος εκ νέου να υποστηρίξει μια κυβέρνηση Αριστεράς, «με τον όρο ότι θα διασφαλιστεί η θέση της χώρας το ευρώ».

«Έχει αλλάξει ο ρόλος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να κάνουμε καλή δουλειά, ώστε να είναι περισσότεροι οι βουλευτές μας μετά τις επόμενες εκλογές» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «ο λαός άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό, έθεσε τέρμα στον δικομματισμό».

«Καταλάβαμε πολύ καλά πως ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, την ανεργία και την ανασφάλεια».

«Η χώρα αντιμετωπίζει πάλι πρόβλημα εθνικής και κοινωνικής συνοχής» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος.

«Κανείς δεν μπορεί μόνος. Ο λαός επέλεξε μια κυβέρνηση συνεργασίας και μια Ελλάδα που θα παραμείνει στο ευρώ» πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τις βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο μέχρι το 2015 και υποστήριξε πως οφείλουν να σεβαστούν το γεγονός πως «οι πολίτες θέλησαν να κάνουν και άλλοι την προσπάθεια για την Ελλάδα».

Παρακολουθήστε την ομιλία:

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης