Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Κυριακή. Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε για το γεγονός ότι φαίνεται να ανεβάζει τους τόνους με τη Νέα Δημοκρατία και έτσι να δημιουργείται μία σύγκρουση ανάμεσα στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «εμείς συμφωνούμε με τη ΝΔ επειδή η ΝΔ προσχώρησε στις αντιλήψεις μας, αλλά δεν το έκανε ούτε ολοκληρωμένα, ούτε με τον τρόπο που θέλουμε, ούτε με το ύφος ούτε με την αισθητική που θέλουμε. Γιατί σε πάρα πολλά θέματα εξακολουθούσαμε και εξακολουθούμε να έχουμε θεμελιώδεις διαφωνίες. Ανήκουμε σε δυο διαφορετικά ευρωπαϊκά κόμματα και δώσαμε τη μάχη των ευρωεκλογών, η ΝΔ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εμείς με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΝΔ βγήκε δεύτερη και έχασε στις ευρωεκλογές και το δικό μας ποσοστό ήταν αυτό που στήριξε την κυβέρνηση», σημείωσε, λέγοντας στη συνέχεια: «Εν πάση περιπτώσει πρέπει να θυμηθείτε τι είναι αυτό που έχει εισφέρει το ΠΑΣΟΚ, με τον αγώνα των βουλευτών του και των υπουργών του, όλο αυτό το διάστημα στην Κυβέρνηση συνεργασίας».

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άφησε αιχμές κατά της ΝΔ για το γεγονός ότι η Άντζελα Γκερέκου συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς να την κατονομάσει είπε χαρακτηριστικά: «Δε μιλάω τώρα για ζητήματα ήθους, αισθητικής και δεοντολογίας, όπως η “αρπαγή”, όχι της Περσεφόνης, αλλά μιας υφυπουργού η οποία τοποθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και αν είναι ποτέ δυνατόν να ασχολείται τώρα ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία με το να πάρει ένα στέλεχος κάπου ενώ το έχει υποδείξει το άλλο κόμμα στην κυβέρνηση. Υπάρχουν όρια δεοντολογίας. Όχι ότι σημαίνει τίποτα πολιτικά, τοπικά θα υπάρξει αντίδραση υπέρ του ήθους της ευγένειας και της δεοντολογίας, αλλά σημαίνει κάτι ως σεβασμός ή μη σεβασμός. Γιατί αυτό είναι το ερώτημα, σεβασμός ή μη σεβασμός στους όρους συνεργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης