Με το ζήτημα υποθέσεων που απασχόλησαν κατά καιρούς την ελληνική δικαιοσύνη και την Βουλή συνδύασε την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την συνταγματική αναθεώρηση.

«Έχουμε ακούσει για τόσες υποθέσεις, Κοσκωτά, Ζήμενς, Νοβάρτις. Κανένας δεν τιμωρήθηκε. Μιλάτε για συνταγματικό δίκαιο. Για σύνταγμα. Ζητάτε να ψηφίσουμε. Ναι. Να ψηφίσουμε. Αλλά βάλτε και στην φυλακή κανένα απατεώνα. Όλοι φεύγουν. Όλα είναι υποκριτικά. Έχουμε 64 κατηγορούμενους. 22 δικάστηκαν και αθωώθηκαν. Παύει, λέει, η δίωξη λόγω παραγραφής. Και εδώ έχει μερίδιο ευθύνης και η δικαιοσύνη», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορεί η Ζήμενς και όλοι όσοι ενεπλάκησαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δεν μπορεί να πίνει καφέ ο Χριστοφοράκος στο Μόναχο ελεύθερος. Έχουμε ένα Σύνταγμα και το έχουμε κάνει λάστιχο. Το παραβιάζουμε άπειρες φορές. Έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις, οι καταργήσεις δώρων κλπ. αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Νομοθετείτε συνεχώς αντισυνταγματικά. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σας καταγγέλλει, όταν κι εκείνοι νομοθετούσαν αντισυνταγματικά».

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Βελόπουλος διερωτήθηκε «γιατί να μην προτείνουμε τον Διονύση Σιμόπουλο, τον Γεώργιο Παξινό. Επιστήμονες διεθνούς κύρους και αναγνώρισης. Αυτό είναι εξωστρέφεια. Τον Βελόπουλο, τη Δαμανάκη, τον Παυλόπουλο δεν τους ξέρει κανείς έξω. Δεν χρειάζεται καλά και σώνει να έχουμε έναν δεξιό ή έναν αριστερό πρόεδρο και να το εκμεταλλευόμαστε κομματικά. Αυτό λέγεται συμπαιγνία», τόνισε.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε την κριτική του στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάτε στα τυφλά. Κάθε εβδομάδα αλλάζετε σχέδια. Κάθε εβδομάδα ανακοινώνετε νέα μέτρα. Σήμερα έχουμε άλλο σχέδιο. Θα κάνουμε λέει hot spots καινούργια, κλειστού τύπου, στα νησιά αλλά θα μεταφέρουμε παράλληλα και στην ηπειρωτική χώρα λαθρομετανάστες. Όμως όταν τρέχει η βρύση δεν αλλάζουμε σφουγγαρίστρα. Κλείνουμε τη βρύση», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε:

«Κλείστε τις ΜΚΟ. Είναι δουλεμπορικές. Επικαλεστείτε την συμφωνία του Μάαστριχτ και κηρύξτε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα και κλείστε τα σύνορα. Πού είναι ο Δένδιας. Να πάει σε Αλγερία, Μαρόκο, Πακιστάν, να κάνει διμερείς συμφωνίες και να παίρνουν αυτοί τα λεφτά και να τους πάρουν πίσω τους λαθρομετανάστες. Όχι να παίρνει ο Ερντογάν που μας απειλεί από πάνω».

«Στο νέο σχέδιό σας προβλέπεται ότι θα κατασκευάσετε τζαμιά μέσα στα hot spots. Δηλαδή θα κάνουμε μικρά μουσουλμανικά χωριά με τζαμιά. Ανοίγετε την κερκόπορτα για τα επόμενα που θα έρθουν. Αυτή την Ελλάδα οραματίζεστε;», διερωτήθηκε και συνέχισε.

«Να γεμίσουμε με τζαμιά 70 σημεία στην Ελλάδα που θα έχουν hot spots, όταν οι τούρκοι κάνουν τζαμί την Αγία Σοφία; Μην μου πείτε πάλι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί αυτοί εισέρχονται παράνομα στην χώρα. Δεν είναι νόμιμοι. Ζητώ λίγη σοβαρότητα από τη ΝΔ. Ακούστε τη φωνή της λογικής. Κάνετε στη Νέα Αγχίαλο στο Βόλο hot spot δίπλα από τα F16. Δίπλα από αποθήκη καυσίμων στην Σάμο κάνετε hot spot. Είστε με τα καλά σας; Δεν είναι φιλήσυχοι άνθρωποι αυτοί. Στην Ασπροβάλτα κλείνουν τους δρόμους και ληστεύουν τους οδηγούς. Τι κάνετε; Ακατοίκητα νησιά και τέλος στο θέμα αυτό. Πήγε ο αστυνομικός να ελέγξει και τον έσφαξε ο λαθρομετανάστης. Έχω πάει σε όλα τα hot spots. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι».

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις που δέχθηκε η Ελλάδα από την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό προσφυγικό πρόβλημα.

«Τα χρήματα που πήρε η Ελλάδα από την ΕΕ για τους λαθρομετανάστες είναι 22 δισ. ευρώ. 500 εκατ. πήρε το ελληνικό κράτος, 27 εκατ. πήρε το υπουργείο υγείας και τη μερίδα του λέοντος πήραν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οι ΜΚΟ. Τα παίρνουν οι τυχάρπαστοι και οι δουλέμποροι για να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες. Ο Σκυλακάκης, ο υπουργός σας, είπε ότι μέσα σε 4 χρόνια δόθηκαν 30 δισ. ευρώ για τη νοσηλεία των λαθρομεταναστών. 30 δισ.; είστε καλά;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Βγήκε ο Δήμαρχος Τραπεζούντας και είπε στους κατοίκους: ευτυχώς που σας εξισλαμίσαμε. Και μετά βγήκαν οι τουρκικές εφημερίδες και έκαναν λόγο για ελληνική μειονότητα στην Τραπεζούντα. Και εσείς αφήνετε το τουρκικό προξενείο στην Θράκη να παίζει βρώμικα παιχνίδια στην περιοχή. Κάνουμε λάθη. Δεν εφαρμόζουμε την λογική. Το κοινοβούλιο πρέπει να δείξει στον Έλληνα πολίτη ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτόν. Προεκλογικά είστε σύμμαχοι του Έλληνα και μετεκλογικά τον ξεχνάτε. Γι’ αυτό οι Έλληνες γίνονται κοψοχέρηδες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης