Ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις πρότεινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

“Λέτε ότι αυτός ο νόμος είναι μία δεύτερη ευκαιρία για τους Έλληνες. Η αλήθεια είναι πως αυτός ο νόμος είναι δεύτερη ευκαιρία για τους νεκροθάφτες να θάψουν τους Έλληνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ξέρω ότι οι τράπεζες για εσάς είναι κορυφαία στιγμή της πολιτικής, αλλά αυτή η ιδιότυπη ασυλία που δίνετε στους τραπεζίτες είναι ενοχλητική. “Κάνετε ειδικές ασυλίες για τραπεζίτες για να μην δικαστούν. Γιατί το κάνετε αυτό;” διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το ιδιωτικό χρέος. Οι Έλληνες πολίτες χρωστούν τρεις φορές επάνω από όσα χρωστάει το κράτος. “Όσο και να αιμοδοτείτε τις τράπεζες και τους τραπεζίτες, εάν δεν αιμοδοτήσουμε τους πολίτες δεν θα μπορέσει να κινηθεί η οικονομία”.

“Σας είπαμε να κάνετε τις 120 δόσεις γι’ αυτά που χρωστούν οι επιχειρηματίες στην εφορία. Κάντε 240 δόσεις. Κάντε με το ιδιωτικό χρέος το ίδιο πράγμα που κάνατε με την εφορία με τις 120 δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να δοκιμάσουμε για να σώσουμε τις εταιρείες, γιατί εάν δεν σωθούν οι εταιρείες, θα έχουμε πάλι απολύσεις και θα αυξηθεί η ανεργία. Δώστε πραγματική δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες. Μην τους αφήνετε στο έλεος των τραπεζιτών”.

Θα πάνε πολλοί να κάνουν διακανονισμό και θα έχετε έσοδα στον προϋπολογισμό, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα τα χάσετε. Και μην φοβάστε τους τροϊκανούς ή τους Γερμανούς. Και αυτοί λεφτά θέλουν να πάρουν και έτσι έχουν την πιθανότητα να τα πάρουν”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και υποστήριξε ότι του έχουν “επιβληθεί πρόστιμα που δεν δικαιολογούνται από τον νόμο και πως ο ίδιος και το κόμμα του είναι στόχος ενορχηστρωμένων προσπαθειών με στόχο την δημιουργία αξεπέραστων προβλημάτων.

“Μπράβο στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής που κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΣΡ να απολογηθεί”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε.

“Δεν μπορεί να λέω εγώ κάτι σε μία ζωντανή εκπομπή και να πληρώνει το κανάλι. Δεν μπορεί το ΕΣΡ να τιμωρεί το κανάλι γιατί ο δημοσιογράφος είπε κάτι λάθος. Πού το έχετε δει αυτό; Τι νόμος είναι αυτός; Πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι; δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κρίση, ότι υπάρχει κορωνοϊός; Έβγαλαν, δε, 18 αποφάσεις μέσα σε ένα μήνα, όταν για να βγάλουν άλλες αποφάσεις κάνουν πάνω από ένα χρόνο.

Η αλήθεια είναι”, συνέχισε, “ότι κάποιος επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελληνική Λύση. Δεν γίνεται να δέχομαι κάθε μήνα έλεγχο από την εφορία στις εταιρείες μου. Κάθε μήνα. Γιατί; Τις προάλλες ήρθαν πάλι. Και δεν βρήκαν τίποτα γιατί όλα είναι δηλωμένα. Δεν μπορεί όμως μία ημέρα κάθε μήνα οι εταιρείες μου να μην δουλεύουν γιατί έχουν έρθει οι εφοριακοί και κάνουν έλεγχο.

Το ΕΣΡ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να βελτιωθεί. Δεν μπορεί να δουλεύει έτσι. Δεν γίνεται να φιμωνόμαστε. Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ψηφίζουμε μια πρόταση ακόμα και την πει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ αλλά είναι καλή για την πατρίδα. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι η ελευθεροστομία. Δεν μπορεί να μας φιμώνει ο Κουτρουμάνος και η ομάδα του”, τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στα μέτρα που αναμένεται να εξαγγελθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ζήτησε να μην επιβληθεί ένα νέο lockdown.

“Ο πρωθυπουργός το απόγευμα θα εκφωνήσει νέο διάγγελμα για τον κορωνοϊό. Όμως η κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο λάθος. Είναι αλήθεια ότι έχουμε μία τεράστια πανδημία. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Αλλά από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 18 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Χιλιάδες άνθρωποι συγχρωτίστηκαν σε αυτές τις διαδηλώσεις, δεν τιμωρήθηκε κανένας από αυτούς και εσείς τιμωρείτε μόνο τον Έλληνα μεροκαματιάρη, τον Έλληνα που θα πάει στην παρέλαση, τον Έλληνα που θα πάει στην Εκκλησία.

Δεν έγινε ούτε μία σύλληψη. Και μην κατηγορείτε εμένα ως λαϊκιστή, γιατί σε κάποιους άλλους ξεχειλίζει η σπέκουλα και ο λαϊκισμός”.

Διερωτήθηκε τέλος εάν το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει τα εμβόλια για τον κορωνοϊό ανέφερε “ότι είχαμε έναν νεκρό από το εμβόλιο και δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα στους Έλληνες ενώ επικαλέστηκε επιστημονικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, “ο κορωνοϊός”, όπως υποστήριξε, “δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία”.

“Αν θέλουμε να δώσουμε λύση θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τους επιστήμονες. Φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέο lockdown και κάτι τέτοιο θα μας καταστρέψει. Ένα νέο lockdown σημαίνει τελειώσαμε”, κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης