Τις εξελίξεις στα ελληντουρκικά, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η «Ένωση Κεντρώων», τονίζοντας πως η κατάσταση στο Αιγαίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί «ομοιάζει με εκείνη στο Σκοπιανό».

«Στην πράξη κυριαρχεί το «δίκαιο του ισχυρού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, ενώ μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι «συρόμαστε σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο υπό την απειλή της Τουρκίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την «Ένωση Κεντρώων»

«Από τις εμφανίσεις στα ΜΜΕ υπουργών της κυβέρνησης, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς και από τις ίδιες τις ομιλίες και τις δηλώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προκύπτει ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει ολομόναχη τον τουρκικό επεκτατισμό και ότι συρόμαστε σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο υπό την απειλή της Τουρκίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων.

Το διεθνές δίκαιο το επικαλούμεθα συνεχώς, όμως στην πράξη κυριαρχεί το «δίκαιο του ισχυρού». Κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ με τη στάση τους ενθαρρύνουν την αδιαλλαξία των Τούρκων, κυβερνητικοί παράγοντες στην Ελλάδα άρχισαν να παρασύρονται στη ρητορική των απειλών μιμούμενοι τους Τούρκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε σε εκπομπή, ότι χρειάζεται συναίνεση και ενότητα των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και δεν μπορεί τόσο σοβαρά ζητήματα να τα χειρίζεται ένα κόμμα. Στον ΣΚΑΪ ρωτούν συνέχεια οι δημοσιογράφοι τους καλεσμένους, πώς βλέπετε το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε συνεκμετάλλευση. Με άλλα λόγια παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως ώριμος ο χρόνος για συνεκμετάλλευση.

Ομοιάζει πάρα πολύ η κατάσταση στο Αιγαίο, σαν εκείνη στο Σκοπιανό, όπου από την πλήρη απαγόρευση χρήσης από τους Σκοπιανούς του όρου Μακεδονία, φτάσαμε με την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ στο Βόρεια Μακεδονία. Ο Τσίπρας παρέδωσε τη Μακεδονία, ο Κυριάκος παραδίδει το Αιγαίο.

Η Ένωση Κεντρώων ρωτάει, αφού τώρα που ήρθαν τα ζόρια θέλουν συναίνεση, τότε γιατί στις 7 Ιουλίου εκβίαζαν για αυτοδυναμία οι νεοδημοκράτες;

Όταν ο Βασίλης Λεβέντης φώναζε στην προηγούμενη Βουλή για οικουμενική, κάποιοι θερμοκέφαλοι δημοσιογράφοι μας έκοβαν από τα κανάλια γιατί φοβόντουσαν μήπως η Ένωση Κεντρώων κόψει ψήφους από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Πέτυχαν με τον αποκλεισμό μας από τα ΜΜΕ να μας αφήσουν έξω από τη Βουλή, όμως αυτό που πρεσβεύαμε, η κεντρώα συμπεριφορά και η λογική, σημαδεύουν και σήμερα την πολιτική μας ζωή. Ούτε επενδύσεις θα έρθουν στην Ελλάδα, ούτε την Τουρκία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ένα διεφθαρμένο καθεστώς νίκησε την Ένωση Κεντρώων, η ίδια όμως η πραγματικότητα θα φέρει ξανά στο επίκεντρο τον Βασίλη Λεβέντη. Για να ζήσει η Ελλάδα, πρέπει να ζήσει το Κέντρο», καταλήγει η ανακοίνωση από την Ενωση Κεντρώων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης