Συνέντευξη στην Άντζελα Πεΐτση

Δριμεία και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άσκησε ο εισηγητής της ΝΔ για το ασφαλιστικό, Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας έχει κοστίσει στον λαό από το 2015 ήδη 9 δις δυσβάσταχτα νέα μέτρα που μόνο λόγω της ανικανότητας του, επιβλήθηκαν. Αν θα περικόψει άλλα 3,6 δις τις συντάξεις και τους μισθούς θα είναι το κερασάκι στην δηλητηριώδη τούρτα που σερβίρει στον λαό. Η κατάπτωση τη πατρίδας είναι φανερή πλέον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κομβικό θέμα της «σκληρής στάσης που κρατούν οι θεσμοί απέναντι στην Ελλάδα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε: «Η διαπραγμάτευση του Τσίπρα έχει καταρρεύσει λόγω της δικής του ανικανότητας. Ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να κρυφτεί. Η πλήρης αδυναμία του και τα ψέματα του δεν μπορούν να καλυφθούν πλέον».

Στοχοποίησε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, λέγοντας πως στο σύνολό του «καταδεικνύει ξεδιάντροπα τους κινδύνους» που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι ασφαλισμένοι και προειδοποίησε: «Αυτό το νομοσχέδιο με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να γκρεμίσει κάθε ελπίδα για την Ελληνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία».

Ο κ. Οικονόμου στην ερώτηση για τις προτάσεις της ΝΔ στο ασφαλιστικό απάντησε: «Η δική μας πρόταση στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης ενώ παράλληλα θα εισάγει τα επαγγελματικά ταμεία και θα δεχτεί την ιδιωτική ασφάλιση προαιρετικά ως εναλλακτική, με όρους βιωσιμότητας και δικαιοσύνης στην κατανομή των βαρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της συνέντευξή του εξέφρασε την άποψή του για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του 10ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματός του, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Ερ. Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκει «απέναντι» του το σύνολο της κοινωνίας. Οι αντιδράσεις κουφώνονται με την κοινωνία να μιλάει για «ασφαλιστική λαιμητόμο». Πιστεύετε πως αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει από την Βουλή;

Απ. Εμείς δηλώσαμε ξεκάθαρα τη θέση μας. Μιλήσαμε ανοικτά στη Βουλή και στον Ελληνικό λαό για τα αγκάθια αυτού του νομοσχεδίου, για τον άδικο και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα του και θα σταθούμε απέναντι. Εκτιμώ όμως ότι η κυβέρνηση θα βρει πάση θυσία τον τρόπο να περάσει αυτό το “έκτρωμα” ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο παρασύροντας σε νέα ύφεση την Ελληνική οικονομία, για να παραμείνουν στα Υπουργεία τους και τις θέσεις τους. Μετά όμως τα πολλά και απανωτά ψέματα τους νομίζω ότι δεν τους είναι εύκολο τώρα πια, να εξαπατήσουν ξανά τους Έλληνες.

Ερ. Ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι που κρύβει το εν λόγω νομοσχέδιο;

Απ. Δυστυχώς το νομοσχέδιο αυτό δεν κρύβει κινδύνους, τους καταδεικνύει ξεδιάντροπα. Όταν κονιορτοποιείται η επικουρική σύνταξη, η Εθνική σύνταξη από 486 ευρώ γίνεται φιλοδώρημα των 345 ευρώ, όταν κόβεται το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, όταν κόβονται οι συντάξεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς, όταν κατακρεουργούνται οι συντάξεις χηρείας και οι αναπηρικές, δεν μπορεί να μην ομολογήσει κάποιος ότι αυτός ο νόμος είναι λαιμητόμος για τις συντάξεις. Κινδυνεύουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες , το κέντρο της παραγωγικής Ελλάδας, να μην μπορέσουν να πληρώσουν τις άδικες και άνισες αυξήσεις στις εισφορές τους! Αυτό το νομοσχέδιο με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να γκρεμίσει κάθε ελπίδα για την Ελληνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Ερ. Η κυβέρνηση θα αποφύγει ή όχι το πακέτο των επιπρόσθετων μέτρων 3,5 δις ευρώ και γιατί;

Απ. Ο Τσίπρας έχει κοστίσει στον λαό από το 2015 ήδη 9 δις δυσβάσταχτα νέα μέτρα που μόνο λόγω της ανικανότητας του, επιβλήθηκαν. Αν θα περικόψει άλλα 3,6 δις τις συντάξεις και τους μισθούς θα είναι το κερασάκι στην δηλητηριώδη τούρτα που σερβίρει στον λαό. Η κατάπτωση τη πατρίδας είναι φανερή πλέον.

Ερ. Από την εμπειρία σας, οι «θεσμοί» κρατούν σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα ή η αμετακίνητη στάση τους οφείλεται στους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς – όπως λέει η ΝΔ- εδώ και 16 μήνες;

Απ. Η διαπραγμάτευση του Τσίπρα έχει καταρρεύσει λόγω της δικής του ανικανότητας. Ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να κρυφτεί. Η πλήρης αδυναμία του και τα ψέματα του δεν μπορούν να καλυφθούν πλέον.

Ερ. Ποιες είναι οι αντιπροτάσεις της ΝΔ;

Απ. Η δική μας πρόταση στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης ενώ παράλληλα θα εισάγει τα επαγγελματικά ταμεία και θα δεχτεί την ιδιωτική ασφάλιση προαιρετικά ως εναλλακτική, με όρους βιωσιμότητας και δικαιοσύνης στην κατανομή των βαρών. Η προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα ισοπεδώσει ασφαλισμένους και φορολογούμενους αντίθετα θα δώσει αέρα βιωσιμότητας στο σύστημα, για να μπορέσει και ο σημερινός εργαζόμενος να λάβει αξιοπρεπή σύνταξη.

Ερ. Διαβλέπετε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ακόμα κι αν περάσουν από την Βουλή τα δύο νομοσχέδια φορολογικού και ασφαλιστικού και γιατί;

Απ. Η άποψη μου είναι ότι ο κύριος Τσίπρας θα καθυστερήσει όσο μπορεί μια αναμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία. Γνωρίζει καλά ότι τα ψέματα που είπε για να πάρει την εξουσία αποκαλύφθηκαν και δεν σκεπάζονται πια. Στην κοινωνία έχει φανεί η πρόθεση μας σαν κόμμα, να στηρίξουμε την χώρα και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου λέγοντας αλήθειες και συγκεκριμένες προτάσεις. Δυστυχώς το επόμενο διάστημα θα βλέπουμε την απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα να αποφύγει το πικρό ποτήρι που του ετοιμάζει ο λαός.

Ερ. Ολοκληρώθηκε το 10ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματός σας. Τα αποτελέσματά του, τι σηματοδοτούν ή τι μπορεί να σηματοδοτήσουν για την Ελληνική κοινωνία;

Απ. Μετά την επιτυχία του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, έγινε σαφές ότι τα στελέχη του κόμματος έχουν τη διάθεση να εργαστούν για την απαλλαγή της χώρας από τον φαύλο κύκλο της αδιέξοδης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Γεγονός που δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας στους φίλους της παράταξης και θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας, υπό την ηγεσία ενός μεταρρυθμιστή Πρόεδρου, του Κ.Μητσοτάκη. Το άνοιγμα της ΝΔ στις δυνάμεις του Κέντρου, θα διευρύνει την παράταξη και θα της δώσει την δυναμική για την νικηφόρα πορεία της στις επόμενες εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης