Τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -που αποκάλυψε ότι τον αποκάλεσε «ξαφνικά αφελή»- εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον Alpha.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Σόιμπλε δεν κράτησε τον λόγο που είχαν δώσει μεταξύ τους να μη δημοσιοποιήσουν όσα είπαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν μετά το τελευταίο Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα είχαν δύο μακρές συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα.

Παράλληλα, διέψευσε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τού είπε πως μπορεί η Γερμανία να διευκολύνει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.

Η φωτογράφιση στο Paris Match

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Βαρουφάκης δήλωσε μετανιωμένος για τη φωτογράφιση με τη σύζυγό του στο περιοδικό Paris Match.
«Θα ήθελα να μην είχε γίνει αυτή η φωτογράφιση, το μετανιώνω… Η αισθητική αυτών των φωτογραφιών δεν μου αρέσει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το κείμενο που τη συνόδευε ήταν καλό και «έκανε πολύ καλό για την Ελλάδα στη Γαλλία».

«Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων»

«Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι ήταν δική του ιδέα η διαχείριση των αποθεματικών τους.

«Στόχος μας είναι να αποφύγουμε νέα υφεσιακά μέτρα», διευκρίνισε και προσδιόρισε στο 1,5% τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλώνοντας σίγουρος ότι «θα το πετύχουμε».

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί ότι τα τεχνικά κλιμάκια που ήρθαν στην Αθήνα βρήκαν «τρύπα» 2 δισ. ευρώ.

«Δεν ξέρω τι έχουν βρει», είπε και πρόσθεσε «όταν έρθουν να μου το πουν, θα το συζητήσουμε».

Πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι δύσκολοι μήνες και η υστέρηση εσόδων υπήρχε ήδη από τα μέσα του 2014.

«Φυλλάδα» η Bild, αναξιόπιστο το Spiegel

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα της Bild, o υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη γερμανική εφημερίδα «φυλλάδα»: «Το ότι προσπαθεί να με αποδομήσει η Bild, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδομήσει και τη χώρα μου, είναι τιμή μου και καμάρι μου. Όσο περισσότερο με μισεί, τόσο πιο ευτυχισμένος ξυπνάω το πρωί».

Παράλληλα, χαρακτήρισε αναξιόπιστο το Spiegel, που γράφει σήμερα ότι μπορεί να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως στην Κύπρο.

«Έχει χάσει την αξιοπιστία του από το 2011, γιατί δεν επιβεβαιώνονται αυτά που έχει γράψει κατά καιρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για δημοψήφισμα ή για εκλογές, «αλλά αν ο λαός χρειαστεί να αποφανθεί για μία μεγάλη απόφαση για το μέλλον του, δεν πρέπει να το αποκλείσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης