«Η αντίδραση των ευρωπαϊκών θεσμών στην κρίση θα μείνει στην Ιστορία ως άλλη μία ιστορική ήττα της Ευρώπης», τονίζει σε συνέντευξή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στην εφημερίδα «Realnews».

Ταυτόχρονα ο κ. Βαρουφάκης ζητάει από τον πρωθυπουργό να πει ένα «όχι» στην «απανταχού παρούσα τρόικα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την οικονομία λέει ότι «πρόκειται για τον ορισμό της ανεπάρκειας… Η νέα ύφεση θα μειώσει το εθνικό εισόδημα κατά περίπου 20 δισ. ευρώ…». Για να αντικατασταθούν αυτά τα 20 δισ. απαιτείται, όπως λέει «τουλάχιστον μια δημοσιονομική τονωτική ένεση 12 δισ. ευρώ -τα οποία με τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή θα έφταναν στα 18 δισ. αφήνοντας “μόνο” μία ύφεση της τάξης των 2 δισ.».

Ο κ. Βαρουφάκης λέει ακόμα ότι συμφωνεί με την πρόταση για την έκδοση ευρωομόλογου για την αντιμετώπισης της κρίσης από τον κορωνοϊό τονίζοντας ότι θα πρέπει να τεθεί στην κ. Μέρκελ πως «αν δεν συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγου από την ΕΚΤ… θα ακολουθήσουν όλοι μαζί την τακτική της “κενής καρέκλας” του Ντε Γκολ».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ασκεί κριτική και στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία λέγοντας ότι ναι μεν στηρίζει τα μέτρα «συμπίεσης» της μεταδοτικότητας, αλλά «εμείς, το ΜέΡΑ25, έχουμε αρχίσει να χάνουμε την υπομονή μας με την κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει παρουσιάσει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τους επόμενος μήνες που, μεταξύ άλλων, να απαντά στα ερωτήματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Έχει μεριμνήσει η κυβέρνηση για τις μαζικές εξετάσεις που θα απαιτηθούν στη δεύτερη φάση;

– Πού θα εξετάζονται οι πολίτες;

– Σε ποια χρονική στιγμή ή υπό ποιες ακριβώς συνθήκες θα ανακοινώσουν ότι η ελληνική κοινωνία περνάει στη δεύτερη αυτή φάση;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης