Την πρόθεσή του να πατάξει την φοροδιαφυγή των εταιρειών πετρελαιοειδών μέσα από τριγωνικές συναλλαγές εξέφρασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή N. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Οι νομικές υπηρεσίες του κράτους αναζητούν τρόπους προκειμένου να εισπραχθούν πρόστιμα ύψους 1,2 δισ. για τριγωνικές συναλλαγές τα οποία είχαν επιβληθεί σε εταιρείες πετρελαιοειδών και χαρίσθηκαν με νομοθετική ρύθμιση στις 26 Μαρτίου 2014, τόνισε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εξαιρέσει εταιρείες από την απόδοση φόρων μέσω τριγωνικών συναλλαγών με νομοτεχνικά τεχνάσματα», είπε ο Γ. Βαρουφάκης και «θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Οι νομικές υπηρεσίες κάνουν ότι είναι δυνατόν να ακυρωθεί η τεράστια απώλεση από την προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε στη συνέχεια, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει:

«Δεν θα παρανομήσουμε. Οι νομικές υπηρεσίες δουλεύουν έτσι ώστε η οποιαδήποτε τροπολογία θα είναι σύμφωνη με τους νόμους. Αυτά που γινόντουσαν στο παρελθόν, όπου οι ελληνικές κυβερνήσεις διέγραφαν χρέη εν γνώσει τους παρανομώντας, αφήνοντας την εξέλιξη στα δικαστήρια για να αποφασίσουν, δεν θα συμβεί σε εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.» ανταπάντησε ο Β. Κεγκέρογλου. «Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες τακτικές για την απαλλαγή εταιρειών, γιατί δεν έρχεται διάταξη τα λεφτά που χάθηκαν να ανακτηθούν … όχι περικοκλάδες… αλλού οι περικοκλάδες», για να λάβει την απάντηση του Γ. Βαρουφάκη:

«Δεν θα παρανομήσουμε. Εάν έχετε δίκιο εάν νομικά ή ηθικά διαγράφηκαν αυτά τα πρόστιμα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Το έκρινε και σας καταδίκασε στις εκλογές».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Διαβάστε επίσης: Βαρουφάκης: «Προτεραιότητα σε μισθούς και συντάξεις»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης