Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αναβάθμιση του ρόλου της Νομαρχιακής (πλέον ΔΕΕΠ) του κόμματός της, της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να επέλθει το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ της βάσης -των ψηφοφόρων- και της κεντρικής εξουσίας, με στόχο την καλύτερη διακυβέρνηση και με γνώμονα τις άμεσες ανάγκες των πολιτών, φιλοδοξεί να επιτύχει η δραστήρια επικοινωνιολόγος, Βανίτα Σωφρόνη.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιούνται έπειτα από 3,5 χρόνια οι εκλογές στη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Ανατολικής & Βόρειας Αττικής (13 δήμοι) της Νέας Δημοκρατίας, και η Βανίτα Σωφρόνη είναι η μία εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία. Είναι η πρώτη γυναίκα που διεκδικεί αυτή τη θέση.

Με μεγάλη εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, η πολύ αγαπητή στις περιοχές της επικοινωνιολόγος, έχει σαφείς προτάσεις και όραμα για την επίλυση των προβλημάτων. Εστιάζοντας στη συνεργασία, την ενημέρωση και τη γνωμοδότηση προς τους αυτοδιοικητικούς, η Βανίτα Σωφρόνη εκτιμά ότι οι ΔΕΕΠ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, αρκεί να… είναι «ανοιχτές προς τα μέλη τους» και να «λειτουργήσουν όπως πρέπει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την επαφή μου με τον κόσμο διαπιστώνω ελλείψεις, αγωνίες και ανάγκες, τις οποίες έρχομαι να μεταφέρω προς τα πάνω, αλλά και από πάνω προς τα κάτω, να ενημερώσω τον κόσμο και να ανοίξω τα εσωκομματικά όργανα, τα οποία μέχρι στιγμής είναι κλειστά», επισημαίνει σε συνέντευξή της στο zougla.gr, εστιάζοντας στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της ανατολικής Αττικής για τη δημιουργία νοσοκομείου αλλά και για την επέκταση του Προαστιακού.

«Στόχος μας είναι από την επόμενη ημέρα να δουλέψουμε συλλογικά και ενωτικά, ώστε η Νομαρχιακή και οι τοπικές κοινωνίες να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα που αλλάζει και να μην μείνουν απλοί θεατές», εξηγεί, περιγράφοντας παράλληλα ποιες θα είναι οι πρώτες δράσεις της εφόσον αναλάβει την προεδρία.

«Στα όρια του ρόλου μας ως κομματικού οργάνου θα είμαστε παρόντες στο πρόβλημα, θα είμαστε διεκδικητικοί για λύσεις και αρωγοί στους ΟΤΑ και τις τοπικές κοινωνίες για καλύτερη ποιότητα ζωής και αναπτυξιακές υποδομές», προσθέτει.

Δείτε τη συνέντευξη της Βανίτας Σωφρόνη στο zougla.gr:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης