«Ανατριχίλα νιώθουν οι λαϊκοί άνθρωποι ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για μια σάρωση των πάντων από την ιδιωτική πρωτοβουλία», είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΤ3. Ο ίδιος επισήμανε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δώσει δείγμα γραφής με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που προκάλεσε «δημοσιονομική καταιγίδα», και σημείωσε πως «η σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι ένα υβρίδιο ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού».

«Μόνο για την ολιγαρχία και την οικονομική ελίτ της χώρας μπορεί να δημιουργήσει ασφάλεια η πολιτική την οποία ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Η «σάρωση» των πάντων από την ιδιωτική πρωτοβουλία αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες και το ασφαλιστικό σύστημα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρατήρησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλάει για μια διαρκή πολιτική ελάφρυνσης των ανώτερων οικονομικών στρωμάτων, της οικονομικής ελίτ και συνέχισε: «Τίποτα από όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης για την ελληνική οικονομία δεν μπορεί να δημιουργήσει ασφάλεια στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτά τα οποία έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία είναι ακριβώς τα αντίθετα από όλα αυτά τα οποία ευαγγελίζεται, υπόσχεται ή δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει δώσει και δείγμα γραφής, από το 2012 μέχρι το 2015, όταν υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, στη διάρκεια της οποίας είχαμε την ανεργία να εκτοξεύεται στο υψηλότερο ποσοστό που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία αυτής της χώρας (κοντά στο 28,5% το 2013), όταν δημιουργήθηκαν συνθήκες βαθύτατης ύφεσης, όταν έγιναν εκατοντάδες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, σε κοινωνικά επιδόματα. Υπήρξε μια κυριολεκτική δημοσιονομική καταιγίδα και είναι λίγο ειρωνικό να έρχεται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και να εμφανίζεται εγγυητής της οικονομικής ασφάλειας του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα παραπάνω, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «αποτυπώνουν και τον πολιτικό χαρακτήρα της σημερινής ΝΔ» και συμπλήρωσε: «Η σημερινή ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι ένα υβρίδιο ακροδεξιάς και ακραίου νεοφιλελευθερισμού».

Σε ερώτηση για το θα γίνει με το θέμα των συντάξεων ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «έχει κλείσει ο κύκλος των περικοπών και η μείωση των συντάξεων δεν είναι αναγκαία για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ».

Χαρακτήρισε «ιλαροτραγική» την εικόνα του κ. Μητσοτάκη που κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη.
Μίλησε για «λαθροχειρία» του προέδρου της ΝΔ , καθώς, όπως είπε, έκανε ένα «λογικό άλμα» ταυτίζοντας τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέδωσε αυτή τη συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να παραστήσει τον διωκόμενο και σημείωσε πως ήταν συκοφαντική δυσφήμιση αυτό που είπε η κ. Ζαχαράκη.

Σε ό,τι αφορά την κριτική από την πλευρά της ΝΔ στο «νόμο Παρασκευόπουλου» μίλησε πάλι για «λαθροχειρία» του κ. Μητσοτάκη, επειδή «η ουσία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ειδικές σχέσεις ενός συμβούλου του κ. Μητσοτάκη και ενός καταδικασμένου που καταδικάστηκε επειδή καταχράστηκε χρήματα».

Τόνισε πως νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών ψηφίζονται από το 1950, -έχουν ψηφίσει και κυβερνήσεις της ΝΔ- ενώ επισήμανε ότι η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου έγινε κατά παράβαση του «νόμου Παρασκευόπουλου» και ότι δεν θα είχε αποφυλακιστεί αν είχαν εφαρμοστεί όσα προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης