«Δεν θέλουμε επιχειρηματίες που ήρθαν να αρπάξουν, να καταστρέψουν και να φύγουν. Θέλουμε επιχειρηματίες που ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν επενδύσεις ποιότητας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, σε εκδήλωση του δικτύου του περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων «Green Angels».

Όσον αφορά τις προοπτικές, σε επίπεδο χάραξης πολιτικής, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι «με σωστό χωροταξικό πλαίσιο και σωστό φορολογικό σχέδιο, η χώρα μπορεί να πάει πολύ γρήγορα μπροστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόνο αν αποτιμηθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα γλιτώσουμε από την πελατειακή διελκυστίνδα που οδηγεί κάποιους επιχειρηματίες που χτίζουν ό,τι να είναι, όπου να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης, κάνοντας, επίσης, λόγο για άστοχες αδειοδοτήσεις, αλλά και «γραφειοκρατικές συμπληγάδες».

Όπως ανέφερε, «έχει αποδειχθεί με τραγικό τρόπο ότι οι πόροι δεν είναι αέναοι. Όσο τους κατασπαταλούμε,τους απομειώνουμε και τους μετατρέπουμε σε απόβλητα, με ζημία χωροταξική, δομική περιβαλλοντικά, ουσιαστικά δημιουργούμε χειρότερους όρους επιχειρείν για τις επόμενες γενιές».

«Οι επιχειρηματίες», όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, «αρχίζουν και αντιλαμβάνονται με έναν σοβαρό και ποσοτικοποιημένο τρόπο ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι κόστος, αλλά επένδυση», ενώ ανέλυσε επίσης τις επιχειρηματικές προοπτικές που διανοίγονται μέσω ενός χωροταξικού πλαισίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για στοχοθετημένη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από βιομηχανικές δραστηριότητες», έκανε λόγο ο Σπυρίδων Μαυράκος, αναπληρωτής πρύτανης Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Το ΕΜΠ, όπως είπε, έχει την επιστημονική δυνατότητα να στηρίξει επιχειρήσεις που στο πλαίσιο της πολιτικής τους στοχεύουν στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα του ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιχειρήσεων «θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο μιας νέας επιχειρηματικότητας με ευαισθησία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης