Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του για τη θετική έκβαση των συνομιλιών στο Eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέσαμε στόχους, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πετύχαμε τον βασικό μας σκοπό» τόνισε ο πρωθυπουργόςΣτο ολιγόλεπτο μήνυμά του τόνισε ότι «η Ελλάδα πέτυχε διαπραγματευτική επιτυχία στην Eυρώπη. Θέσαμε στόχους, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πετύχαμε τον βασικό μας σκοπό».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που στάθηκαν στο πλευρό μας. Χθες κερδίσαμε μια μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο.

»Οι πραγματικές δυσκολίες είναι μπροστά μας. Πριν από περίπου είκοσι μέρες παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και παγιδευμένη σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα. Αποτρέψαμε το σχέδιο των συντηρητικών δυνάμεων. Κρατήσαμε την Ελλάδα αξιοπρεπή και όρθια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η Ελλάδα αποτελεί πεδίο διαπραγμάτευσης και όχι υποταγής. Το χθεσινό ανακοινωθέν γεφυρώνει τον χρόνο ανάμεσα στο μνημόνιο και στο δικό μας σχέδιο για ανάπτυξη. Η συμφωνία ακυρώνει στην πράξη τη λιτότητα και τους μηχανισμούς που την επιβάλλουν, όπως τα εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα.

»Ίσως η χτεσινή ημέρα να είναι πιο σημαντική για την Ευρώπη απ’ ό,τι είναι για την Ελλάδα. Η συμφωνία ακυρώνει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για αυξήσεις στον ΦΠΑ, ακυρώνει τη λιτότητα. Δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως για την πάταξη της φοροδιαφυγής» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Μέσα σε λίγες μόνο μέρες πετύχαμε πολλά, έχουμε όμως ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας. Ο ελληνικός λαός έχει μια κυβέρνηση που θα του λέει πάντα την αλήθεια. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα, αφήνοντας πίσω μνημόνιο, λιτότητα και τρόικα. Η διαπραγμάτευση όμως δεν τελείωσε χθες, τώρα μπαίνει σε ένα καθοριστικό στάδιο. Συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα» ανέφερε με νόημα.


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης