Ευθεία επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός στη Βουλή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι γνωστό σε όλους ότι φιλοξενήθηκα τον Αύγουστο στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Εάν μου ζητούσατε θα σας έστελνα εγώ φωτογραφίες, έβγαλα και σέλφι με το προσωπικό μου τηλέφωνο. Βάζετε το παρακράτος σας να υποκλέπτει προσωπικές μου στιγμές. Είναι ντροπή σας. Εγώ δεν έχω κουμπάρο, ούτε ανέβηκα ποτέ στο σκάφος του κυρίου Μαρινάκη που έχει επτά εφημερίδες να τον στηρίζουν και τώρα θέλει και τηλεοπτικό σταθμό ενώ διώκεται για ναρκωτικά. Αυτός είμαι και αυτός είστε αφού τα θέλετε έτσι. Έχετε μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Έρχεστε στο βήμα της Βουλής και διαβάζετε τα άρθρα που γράφουν ΣΤΑ ΝΕΑ και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Αυτή είναι η κατάντια σας. Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας το επίπεδο της πολιτικής σε επίπεδο Στέφανου Χίου; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο».

 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Εσείς βάζατε το παρακράτος να χτυπάει τη σύζυγό μου, γιατί δεν τολμούσατε να χτυπήσετε εμένα. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας μιλήσουμε για το πώς πλούτισε η δική σας οικογένεια» ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κύριος Μαρινάκης ούτε κουμπάρος μου είναι ούτε στα σκάφη του μπαίνω».

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή

«Δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε 62 λεπτά και ο πρωθυπουργός 50. Ούτε θα ξαναδιαμαρτυρηθείτε όταν θα ξαναπάρει τον λόγο . Διαμαρτύρεστε ξανά και ξανά όταν μιλάω εγώ γιατί είσαστε τα δεκανίκια της ΝΔ. Καθίστε κάτω», είπε κατά την έναρξη της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ζητούσε επίμονα να λάβει τον λόγο.

«Κύριε Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός, «έχω συνειδητοποιήσει, όπως πιστεύω και όλος ο ελληνικός λαός που παρακολούθησε τη συζήτηση το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο. Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι θα φθάνατε σήμερα να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος.

Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και τεσσεράμισι χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια, η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά παρά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και τους πολλούς σε εμένα».

«Κύριε Μητσοτάκη σε αυτό τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτε να κρύψω και ποτέ δεν έκρυψα. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε τις αθλιότητες, τα ψέματα fake news που χρησιμοποιείτε τόσα χρόνια. Δεν ντρέπεστε λιγάκι;

Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια, έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου η οποία ήταν σύζυγος του θανόντος Παναγόπουλου ενός εφοπλιστή που ποτέ στην ζωή του δεν ασχολήθηκε με αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή, κοινής εκτίμησης πιστεύω και από την παράταξή σας, και είναι γνωστό επίσης ότι η σχέση αυτή είναι σχέση συνεργατική. Όπως και ότι ο Παναγόπουλος δεν ήταν φτωχός ήταν πλούσιος. Ήταν γνωστό σε όλους σας, στο σύστημα σας».

«Τον Δεκαπενταύγουστο,» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «δεν θρηνούσατε εσείς για το Μάτι τότε, ήσασταν σε ελικόπτερα και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες. Είναι γνωστό σε όλους και στο σύστημά σας ότι πήγα φιλοξενήθηκα τρεις μέρες στο σκάφος της συνεργάτιδας μου τον Δεκαπενταύγουστο. Και είναι γνωστό, το έγραψαν τα μέσα του κ. Μαρινάκη που σας στηρίζουν, τέλη Σεπτέμβρη, το 2018.

Δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε. Εάν μου το ζητούσατε, θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες μου, έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες, θα σας έδινα και μία με ψαροντούφεκο εάν σας αρέσει να έχετε φωτογραφίες πιο ευχάριστες από άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται προκειμένου να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Είναι ντροπή σας.

Ότι έχω το έχω δημόσια και δεν έχω να κρύψω τίποτε. Ούτε τις γνωριμίες μου, ούτε τους συνεργάτες μου ούτε τους φίλους μου. Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο, μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens.Δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens. Δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα όπως εσείς από «Κήρυκα Χανίων». Δεν χρηματοδοτεί το οικογενειακό μου προϋπολογισμό, άγνωστη οφ σορ που χρηματοδοτεί και το «Πρώτο Θέμα». Εγώ κ. Μητσοτάκη, δεν έχω κουμπάρο ούτε ανέβηκα ποτέ στο σκάφος του κ. Μαρινάκη ο οποίος έχει επτά εφημερίδες να σας στηρίζουν, τώρα θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και ο οποίος διώκεται και για ναρκωτικά.

Αυτοί είμαστε. Αυτός είμαι και αυτός είστε, αφού τα θέλετε έτσι. Αυτό το οποίο αναρωτιέμαι είναι το εξής.

«Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε, μεταφέροντας την πολιτική συζήτηση σε αυτό το επίπεδο; Συνεχίστε. Μας κάνετε δώρο. Εμείς μιλάμε για τους πολλούς και εσείς μιλάτε με επιχειρήματα κίτρινου Τύπου. Έχετε μετατρέψει τη ΝΔ ένα σοβαρό κόμμα, σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Έρχεστε στο βήμα της Βουλής και ουσιαστικά διαβάζετε τα άρθρα που γράφουν «τα Νέα» και το «Πρώτο Θέμα». Αυτή είναι η κατάντια σας.

Πέραν της προσπάθειας διαμόρφωσης εντυπώσεων υπάρχει και η πολιτική», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε.

«Είπατε ότι μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για τους θανάτους των ανθρώπων. Χαρακτήρισα «ξαναζεσταμένο φαγητό», την προσπάθεια, την επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα την τυμβωρυχία που κάνετε από τον Ιούλιο του 2018 έως σήμερα και την προσπάθεια που επιχειρείτε με την ευγενική χορηγία του ΣΚΑΙ και του εφοπλιστή που στηρίζει τον ΣΚΑΙ και που παλαιότερα ήταν σε σύγκρουση με την οικογένειά σας και κατήγγειλε ότι ο αείμνηστος πατέρας σας ζητούσε από τον κ. Αλαφούζο 1 εκατ. ευρώ. Τώρα είναι μαζί σας.

Είναι μια πρακτική κιτρινισμού και αθλιότητας μέσω της οποίας πιστεύετε ότι μπορείτε να αλλάξετε την ατζέντα και να πάτε στις εκλογές χωρίς να συζητούμε τα μεγάλα και τα κρίσιμα την οικονομία τις κοινωνικές ανάγκες τα προβλήματα των πολλών. Το ίδιο επιδιώξατε να κάνετε και με τον κ. Πολάκη.

Γίνατε εσείς κ. Μητσοτάκη τιμητής της ηθικής στην αριστερά; Εσείς που τώρα πάθατε «ηθικό σοκ» με όσα είπε ο κ. Πολάκης για ένα συμπαθή συμπολίτη μας τον οποίο αντιμετώπισε κατά την άποψή μου επικοινωνιακά εσφαλμένα αλλά επί ίσοις όροις;

Εσείς που πριν από λίγους μήνες τον στενό σας συνεργάτη Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια και παιδεραστία και που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου τον κρατήσατε στην άκρη, δεν πάθατε κάποιο σοκ ηθικής;

Και είπατε, κάτσε να ξεμπερδέψουμε τώρα με τις προσβάσεις που έχουμε στη Δικαιοσύνη» και θα σε ξαναπάρω. Αυτή είναι η ηθική σας; Και στείλατε την μισή σας κοινοβουλευτική ομάδα στο δικαστήριο να τον υπερασπιστεί και έχετε και μικρά παιδιά.

Επιλέξατε αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης και σε αυτό το επίπεδο, αν θέλετε, μπορώ και εγώ να χρησιμοποιήσω την φράση του πρώην αρχηγού σας.

“Θα σας πάω μέχρι τέλους” δεν θα σας αφήσω.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης