Χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά ως τον πραγματικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και εξαπολύοντας επίθεση στη στάση που κρατά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την ονομασία της πΓΔΜ απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τη γαλάζια παρέμβαση. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης μετατράπηκε σε φερέφωνο του κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι ο τελευταίος «έχτισε» την καριέρα και την πολιτική του διαδρομή με ψεύτικο υπερπατριωτισμό σε ένα θέμα που αποτελεί πληγή για την Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και ήταν ο πρώτος που ως υπουργός Εξωτερικών στις 2 Δεκεμβρίου 1991 στο συμβούλιο Κορυφής αποδέχθηκε σε επίσημο κείμενο της ΕΟΚ να καταγραφεί η γείτονα χώρα με την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ήταν ο πρώτος που γέννησε το πρόβλημα αυτό στις 16 Δεκεμβρίου του 1991, στην κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, όταν συζητείτο η ανεξαρτητοποίηση των πρώην σοσιαλιστικών δημοκρατιών της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και δεν έθεσε κανένα θέμα προκειμένου να παρθεί μία απόφαση. Τότε τον είχε χαρακτηρίσει ανόητο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Αυτός ο άνθρωπος που έχει ευθύνη είναι αυτός που αργότερα είχε το θράσος να σηκώσει τη σημαία υπερπατριωτισμού και να ρίξει την κυβέρνηση. Και σήμερα εμφανίζεται ως υπερπατριώτης και φύλακας των εθνικών αξιών, όταν το 1994, έχοντας ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη, επετίθετο λυσσαλέα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων, ζητώντας να αποχωρήσουν από την πολιτική δράση» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Είναι ο ίδιος που ξέχασε το θέμα αυτό όταν έγινε πρωθυπουργός. Τώρα θέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμηρο και τον οδηγεί σε μία στάση που δεν συνάδει με προηγούμενες θέσεις του. Καλωσορίζω την πρόταση μομφής που καταθέσατε. Είναι σημαντικό δώρο» πρόσθεσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης