Στον «δαίμονα» της γραφειοκρατίας και στο γεγονός ότι έπαιρνε τηλέφωνο σε λάθος υπουργείο απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας τις καταγγελίες του βουλευτή Καβάλας Δ. Εμμανουηλίδη ότι την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στην Θάσο, αναζητούσε τον Νίκο Τόσκα και η απάντηση του υπουργείου ήταν να καλέσει πίσω μετά τις τρεις το απόγευμα!!

«Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε όχι στο υπουργείο το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί, από τα χαράματα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν, λοιπόν, παίρνετε σε άλλο υπουργείο είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ του Δημοσιογράφου και του κ. Τσίπρα, έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπήρξε ολιγωρία; Γιατί τηλεφώνησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον νομό Καβάλας και του απάντησαν…»

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Εσείς είσαστε εδώ και έχετε εικόνα ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια πρωτοφανής κινητοποίηση. Από την πρώτη στιγμή, γιατί μέσα στη συγκυρία των ατυχών περιστατικών που περιέγραψα, ήμασταν τυχεροί ότι δεν υπήρχαν πουθενά αλλού στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή φωτιές. Και άρα, μπορούσαμε να φέρουμε όλα τα μέσα από την πρώτη στιγμή, με εξαίρεση κάποια που επιχειρούσαν στο Άγιον Όρος, όπου και εκεί από κεραυνούς είχαμε κάποιες πυρκαγιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η γραμματέας είπε στον βουλευτή να ξαναπάρει στις 3. Να ενοχλήσει τον υπουργό στις 3. Έχει συζητηθεί πάρα πολύ και γι’ αυτό ζητάμε μια απάντηση…».

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Επειδή το επάγγελμά σας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μπορείτε να κάνετε live ρεπορτάζ και να καταγράφετε τα πάντα, πρέπει, λοιπόν, να πω ότι το είδα και εγώ αυτό το περιστατικό. Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε όχι στο υπουργείο το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί, από τα χαράματα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν, λοιπόν, παίρνετε σε άλλο υπουργείο είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας. Η ουσία είναι ότι εδώ στη Θάσο η κρατική μηχανή, παρά τις δυσκολίες που έχει, αντιμετώπισε την κατάσταση όσο πιο έγκαιρα γινόταν.

Ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να δούμε, όμως, πώς αυτούς τους ανθρώπους θα τους ενισχύσουμε. Ήμασταν τυχεροί, επαναλαμβάνω, που είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 15 εναέρια μέσα από την πρώτη ημέρα στο νησί, γιατί δεν είχαμε αλλού πυρκαγιές. Αν, όμως, είχαμε και αλλού πυρκαγιές ή αν αυτή η φωτιά ήταν στα μέσα του Ιούλη, που έχουμε σε όλη την Ελλάδα τέτοια γεγονότα, θα ήμασταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Άρα, αυτό το οποίο πρέπει να δούμε τώρα, είναι πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη δουλειά αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη με αντίξοες συνθήκες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης