Τσίπρας: "Δίνετε με 90% κούρεμα τη Forthnet στον Μαρινάκη"

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 12:58
Τσίπρας: "Δίνετε με 90% κούρεμα τη Forthnet στον Μαρινάκη"

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε από το βήμα της Βουλής τη γνωστή υπόθεση με το κούρεμα των χρεών της Forthnet και την εξαγορά της από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «χάρες στην παρασιτική ολιγαρχία και την επιχειρηματική ελίτ». Μεταξύ άλλων, κατά τη δευτερολογία του, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα των «Financial Times», το οποίο, όπως σημείωσε, «πέρασε στα ψιλά» από μεγάλα τηλεοπτικά μέσα στην Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με αυτόν τον τρόπο «καθαρίζει μια σειρά υποθέσεων "θαλασσοδανείων"», στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα «δανεικά και αγύριστα» των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και της ΝΔ, όπως χρέη ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών που πέρασε η κυβέρνηση και η οποία συνδέεται με τις αναδιαρθρώσεις χρεών μεγάλων επιχειρήσεων, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το κούρεμα πάνω από 90% στη Forthnet, το οποίο γίνεται «φωτογραφικά» για να λειτουργήσει η πλατφόρμα ως «υποστηρικτής και χορηγός επιχειρηματία της ΝΔ», «φωτογραφίζοντας» τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Για την υπόθεση της Forthnet ο Αλέξης Τσίπρας είπε συγκεκριμένα: «Είπατε ότι δεν θα μπορούμε να οδηγηθούμε σε γενναίες αναδιαρθρώσεις, αν δεν δώσουμε ασυλία στα τραπεζικά στελέχη. Ποιες είναι αυτές οι γενναίες αναδιαρθρώσεις που έχετε στο μυαλό σας και πιθανώς να εμποδιστούν; Μήπως, τελικά, στο μυαλό σας εκτός από τα θαλασσοδάνεια έχετε και την υπόθεση της Forthnet; Αυτήν τη μεγάλη και γενναία αναδιάρθρωση;

»Που ο φίλος σας, υποστηρικτής σας και χορηγός σας επιχειρηματίας έρχεται να πάρει μια επιχείρηση με ένα κούρεμα πάνω από 90% των χρεών που δεν θα μπορούσε να δει κανένας επιχειρηματίας, καμία υγιής επιχείρηση σε αυτήν τη χώρα. Αν αυτός είναι ένας από τους λόγους που προχωρείτε σε αυτήν τη διαδικασία και πάλι πιστεύω ότι, δυστυχώς για εσάς, σήμερα σας πιάσαμε για ακόμα μια φορά -όπως λέει ο λαός μας- με τη γίδα στην πλάτη».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, 13:17