Γύρω από τις εξελίξεις με το ποδόσφαιρο περιστράφηκε ο διάλογος που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σταύρο Θεοδωράκη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησης τους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι «πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος». Παράλληλα σημείωσε την αποφασιστικότητα και τη βούληση του να προχωρήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές, σ΄ αυτούς τους ανθρώπους».

Ειδικότερα, με την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι ήρθε για τα εθνικά θέματα, με τον κ. Τσίπρα να συμπληρώνει: «η μπάλα στην επικαιρότητα» και τον επικεφαλής του Ποταμιού να συνεχίζει: «… αλλά, κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά, εννοώ η χώρα, το πολιτικό σύστημα, γιατί τα προβλήματα είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά». «Πράγματι, είναι πολύ στενάχωρο αυτό», «είναι πολύ δυσάρεστο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κοιτά, κι εσύ είσαι λίγο της μπάλας, κι εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια -σήμερα φοβάμαι και αύριο-, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές, σ΄ αυτούς τους ανθρώπους»,τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε», επισήμανε ο πρωθυπουργός, για να τονίσει πως «το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος». «Διότι», προσέθεσε, «κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες, κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται». «Κι εκεί», σημείωσε, «είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω».

«Κοίτα, αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πολύ δυσάρεστη κατάσταση, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να συμπληρώνει ότι «προσβάλλεται η χώρα με αυτές τις συμπεριφορές και δεν είναι κεραυνός εν αίθρια». «Δεν είναι η πρώτη φορά», επισήμανε ο κ. Τσίπρας. «Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης