Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ερωτηθείς σχετικά με τις έρευνες για το φυσικό αέριο τόνισε: «Όχι μόνο κατά την διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης αλλά και πριν δεν έχει γίνει αλλαγή στο καθεστώς στο Αιγαίο. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ακόμη και σε κάποια έρευνα δεν πρόκειται να δώσουμε άδεια ούτε σε πουλί στο Αιγαίο».

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας είπε ότι «δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο τώρα ξεκινάμε κι εμείς τις έρευνες στην Κύπρο. Τους τελευταίους μήνες εμποδίσαμε γεωτρήσεις και διώξαμε τους Ιταλούς. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρει κανείς τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη ο ίδιος τόνισε: «Γνωρίζουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί ήθελαν να τους δώσουν αλλά η Δύση άσκησε πίεση και άλλαξε η κατάσταση. Αν η Ελλάδα δεν μας τους δώσει αύριο και η δική μας στάση σε ίδια θέματα θα είναι διαφορετική».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης