Τσακαλώτος: Ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015, 17:20
Τσακαλώτος: Ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση
Την ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προτείνει η κυβέρνηση, καθώς, όπως τονίζει, επιθυμεί ενίσχυση του κλάδου μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, «στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών, ο οποίος υποστηρίζει πρωτίστως τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας και την τοπική ανάπτυξη».

«Βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο συνεταιριστικός τραπεζικός κλάδος να ενισχυθεί μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης, με κύριους άξονες τη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, την κεντροποίηση λειτουργιών και συστημάτων με βάση τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές»» προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.

«Στην κατεύθυνση αυτή, στις προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015, 17:26