Τροπολογίες στο αντιρατσιστικό ν/σ προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014, 15:26
Τροπολογίες στο αντιρατσιστικό ν/σ προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Κρίσιμες αλλαγές με σειρά τροπολογιών στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας (σ.σ.: πρόκειται να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής αμέσως μετά τις ολιγοήμερες διακοπές εργασιών της) προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κορυφή της παρέμβασης των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται η τροπολογία με σκοπό «να οριοθετηθεί με σαφήνεια η αξιόποινη πράξη και ο ποινικός κολασμός εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και να διασφαλισθούν οι ουσιαστικές και δικονομικές εγγυήσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική δίωξή τους».

Οι άλλες τροπολογίες αφορούν στην προστασία θυμάτων ρατσιστικής βίας, την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, την απόδοση ευθύνης και την επιβολή κυρώσεων κατά νομικών προσώπων για θέματα ρατσιστικής βίας και τη χορήγηση και ανανέωση αδειών διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Σε όλες τις τροπολογίες και στις αιτιολογικές εκθέσεις που τις συνοδεύουν γίνονται εκτενείς αναφορές, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκθέσεις διεθνών και μη οργανισμών, σε παρατηρήσεις και ευρήματα δικτύων για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Οι τροπολογίες υπογράφονται από τη Βασιλική Κατριβάνου, τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Νίκο Βούτση, την Ιωάννα Γαϊτάνη, τον Σταύρο Κοντονή, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Αφροδίτη Σταμπουλή.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις τροπολογίες

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014, 15:26