Στο Βελιγράδι βρίσκεται από χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού της Σερβίας Βλάνταν Βουκοσάβλιεβιτς και τον αντιδήμαρχο του Βελιγραδίου Αντρέγια Μλαντένοβιτς.

Στις συναντήσεις αυτές εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπουτάρης πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της πολιτικής εκστρατείας του για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης, σε βαλκανικές πρωτεύουσες, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.

Στις συνομιλίες με τον αντιδήμαρχο Βελιγραδίου εξετάστηκαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στη συνεργασία, ώστε -όπως τόνισε ο κ. Μπουτάρης στην κοινή συνέντευξη Τύπου- «να αποτελέσει το Βελιγράδι αγαπημένο προορισμό των Θεσσαλονικέων και όλων των Ελλήνων, και η Θεσσαλονίκη το κέντρο απ΄ όπου οι επισκέπτες από τη Σερβία θα περνούν, κατευθυνόμενοι προς διάφορες περιοχές της Ελλάδας».

Ο δήμαρχος παρουσίασε επίσης τις δυνατότητες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στους επισκέπτες από τη Σερβία ως τουριστικός προορισμός, ως κέντρο εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης σπουδαστών αλλά και ως πολιτιστικό κέντρο. Ιδιαίτερα για τον πολιτισμό συμφωνήθηκε να υπάρξουν κοινά προγράμματα που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό των δύο λαών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην οικονομική συνεργασία των δύο πόλεων, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει το λιμάνι του Βελιγραδίου, αφού προσφέρει τη δυνατότητα εξόδου στο Αιγαίο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης