Nομοτεχνική ρύθμιση, με την οποία δίνεται λύση στο αίτημα των εργαζομένων του ΟΔΙΕ (ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό) κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, στο νομοσχέδιο για την «κύρωση της σύμβασης παραχώρησης αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα, για περίοδο 20 ετών».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Υπέρ του νομοσχεδίου, παρά τις επιμέρους παρατηρήσεις τους, έχουν ταχθεί όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για σύμβαση με πολλαπλά οφέλη του Δημοσίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρηθεί ο κύριος όγκος των θέσεων εργασίας ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Πάντως, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση όλων των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης, εστίασε τα πυρά του σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, κατηγορώντας τα για στρατηγικό έλλειμμα και αδυναμία επιχειρημάτων.

«Εμείς προχωρούμε, τα αλλάζουμε όλα δεν αφήνουμε πίσω μας γκρίζες ζώνες. Εσείς θέλετε να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναέρθει το καθεστώς φαυλότητας που μας έφερε εδώ που μας έφερε και αναγκαζόμαστε να κάνουμε ότι κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης