Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που εκδόθηκε στις 20:05 το βράδυ της Τρίτης (υπάρχει μία ώρα διαφορά με την Τουρκία) η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται πως οι βραχονησίδες των Ιμίων ανήκουν στην Τουρκία. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση διατυπώνονται τα εξής: 

«Οι επικίνδυνοι ελιγμοί ελληνικών πλοίων γύρω από τις βραχονησίδες των Ιμίων (Kardak) οι οποίες ανήκουν σε εμάς, προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κύριος Afsoy ο οποίος πρόσθεσε: «Ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ της Ελλάδας και του ανέφερε πως δεν συμφέρει καμία πλευρά η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, προσθέτοντας πως τα ελληνικά πλοία πρέπει να διακόψουν τις κινήσεις τους σε αυτή την περιοχή».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα στον οποίο υπέβαλλε έντονη διαμαρτυρία για το χθεσινοβραδινό συμβάν στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Zougla Newsroom

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης