Συνεχίζει τη ρητορική των προκλήσεων η Άγκυρα, με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να χαρακτηρίζει την απάντηση στις πρόσφατες ακραίες τοποθετήσεις Ερντογάν περί «Γκιαούρηδων στη θάλασσα της Σμύρνης» από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξαιρετικά ατυχή.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι κάνει λόγο για ακατανόητη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, τόσο στον χρόνο όσο και στο περιεχόμενο, που μάλιστα δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που η Τουρκία προσπαθεί να αναπτύξει με τη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Έλληνες είχαν εισβάλει στην Ανατολία και είχαν προκαλέσει ζημιές και για αυτόν τον λόγο δόθηκαν αποζημιώσεις. Αυτή η ανακοίνωση είναι ατυχέστατη, καθώς δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης