Η ιστορική αυθάδεια, το αμετροεπές θράσος και η προσβολή κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας εκφράζονται ταυτόχρονα στην επίσημη ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για τη στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία άρχισε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Στον χάρτη – διάγραμμα που δημοσίευσε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, η Κύπρος εντάσσεται στον χώρο διεξαγωγής της άσκησης με τα χρώματα της τουρκικής επικράτειας. Προφανώς, δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για συνειδητή διεκδίκηση ενός γεωγραφικού χώρου αλλά και του εδάφους μίας ανεξάρτητης χώρας-μέλους της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, όπου το Ηνωμένο Βασίλειο, μέλος του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, διαθέτει δύο στρατιωτικές βάσεις που είναι έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για σκανδαλώδη μεγαλοϊδεατισμό και προφανή ιμπεριαλιστική διάθεση, μηνύματα που ουδείς πρέπει να αγνοήσει. Δείτε την αφίσα – ανακοίνωση που αναρτήθηκε επίσημα από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ.

Δείχνει τους τρεις γεωγραφικούς χώρους όπου διεξάγεται η άσκηση (Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος), αναφέρει τους επικεφαλής των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων καθώς και της Ακτοφυλακής, ενώ κάτω αριστερά απεικονίζεται η Τουρκία με την Κύπρο σε ερυθρό χρώμα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης