Την έλευση του στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα σχολιάζει ο τούρκικος τύπος, ενώ δεν κρύβει την ενόχληση της Τουρκίας για την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα και τις επαφές με τον Ν. Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον πραξικοπηματία και ηγέτη των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη.

Μάλιστα ορισμένα τούρκικα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η έλευση του Χαφτάρ στην Ελλάδα, λίγες μόνο μέρες πριν την Διάσκεψη του Βερολίνου, πιθανώς να προκαλέσει κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι «ο παράνομος ηγέτης της Λιβύης ήρθε στην Αθήνα. Ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια».

Η εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι «ο ηγέτης των παράνομων δυνάμεων στη Λιβύη ήρθε στην Αθήνα. Ταξίδεψε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος και στόχος του είναι να συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους όπως τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Habeler γράφει ότι ο Χαφτάρ ήρθε κρυφά στην Αθήνα και υπογραμμίζει ότι η «πληροφορία που μεταδίδουν τα ελληνικά μίντια θα προκαλέσει κρίση».

«O ηγέτης των δυνάμεων πολιτοφυλακής στη Λιβύη Xαφτάρ ήρθε στην Αθήνα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια», μεταδίδει το NTV.

Παράλληλα, ο τουρκικός Τύπος εστιάζει τις τελευταίες μέρες στις εξελίξεις στη Λιβύη και κυρίως στο γεγονός του ότι η Ελλάδα δεν εκλήθη στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης