Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μετέβαινε στο Αγαθονήσι, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να κάνει χαμηλούς ελιγμούς.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους κατοίκους του νησιού, λέγοντας πως τα τουρκικά μαχητικά ίσως θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να ξέρουν ότι οι ανόητες αυτές ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «είχα την τιμή να με υποδεχθούν και κάποια τουρκικά αεροσκάφη – ένεκα της ημέρας προφανώς».

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να χαμηλώσει την πτήση μέχρι να αναλάβουν τα μαχητικά μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην παρενόχληση του ταξιδιού του από τα τουρκικά F16.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο οποίο αναφέρεται στο επεισόδιο με τα τουρκικά μαχητικά:

 

 

«Μόλις δύο χρόνια πριν από τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν βάλει τις βάσεις για ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη εποχή της πατρίδας μας. Ένα κεφάλαιο που ξεκινά από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αξιοπρέπειας. Αναμφίβολα, η ιστορία μας είναι πλούσια και ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι ζωντανή» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε ομιλία του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι.

 

«Αυτός ο λαός, διαχρονικά, συνάντησε πολλά εμπόδια στο διάβα της ιστορίας. Στη μακρά αυτή διαδρομή, συναντάμε όλα όσα συγκροτούν τη σύγχρονη Ελλάδα. Τα μεγάλα επιτεύγματα, η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδος αλλά και οι δυσκολίες, τα βάσανα, οι κακουχίες. Τα κουβαλάμε όλα. Όλα είναι κομμάτι μας. Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία. Είναι η δύναμή μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο ελληνικός λαός «μέσα από την ενότητά του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του. Η ιστορία αυτού του τόπου, λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο», τόνισε και απευθυνόμενος ειδικά στους ακρίτες είπε πως η κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες επεδίωξε και κατάφερε να υπάρχουν σήμερα εννέα εκπαιδευτικοί για τα έξι παιδιά. «Πατριωτισμός είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια βλέπατε μόνο τουρκικά κανάλια, σήμερα βλέπετε μόνο ελληνικά κανάλια, επίσης πατριωτισμός είναι ότι μέσα στην κρίση βρήκαμε τα χρήματα για έργα υποδομής» υπογράμμισε και χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.

«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδας που δεν θα υπερασπιστούμε μέσα από την κοινωνική μας πολιτική και μέσα από τις Ένοπλες Δυνάμεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία λέγοντας: «Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς… Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης