«Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης, βγήκαμε από το μνημόνιο, μειώθηκε η ανεργία, χτίζεται το κοινωνικό κράτος, επιστρέψαμε στην ανάπτυξη, η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη, έγινε βιώσιμο το ασφαλιστικό, ρυθμίστηκαν βασικά θέματα της οικονομίας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είναι όλα τα προγράμματα ίδια, δεν είναι οι προϋπολογισμοί όλων των κυβερνήσεων μονότονες επαναλήψεις τεχνοκρατικών προτάσεων» ανέφερε ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Σε δύσκολους καιρούς, εμείς δείχνουμε τον προσανατολισμό μας. Εμείς προτάσσουμε το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη. Προσπαθούμε να στήσουμε στα πόδια πάλι τα νοικοκυριά και τους πολίτες, πρώτα της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων στρωμάτων. Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε πλήρως απώλειες των μνημονίων, αλλά κάνουμε μια καλή αρχή και είμαστε ταξικά μεροληπτικοί υπέρ των ασθενέστερων τάξεων, δεν το κρύβουμε» είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Η πολιτική της ΝΔ δεν είναι απλώς νεοφιλελεύθερη, είναι στο απώτατο άκρο του νεοφιλελευθερισμού, εκεί όπου υπάρχει εμμονική προσήλωση σε ανεδαφικές και αντικοινωνικές αρχές. Ο πολύπαθος ελληνικός λαός είναι βέβαιο ότι θα αρνηθεί πειράματα στον τόπο του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Τόσκας είπε ότι σήμερα παντού η κοινωνική δικαιοσύνη έχει καταστεί σαφής στόχος και όχι ένα απόμακρο ιδανικό. «Η πρωταρχική υποχρέωση του κράτους και της κοινωνίας των πολιτών είναι να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες και να κατανείμει τους πόρους ώστε να εξαλείψει τη φτώχεια και την πείνα, και να παράσχει ασφάλεια εισοδήματος. Ασφάλεια έναντι των μεγάλων κινδύνων. Χωρίς κοινωνία δεν υπάρχουν άτομα. Ας το καταλάβουν καλά όσοι φαντάζονται θατσερικές πολιτικές στην Ελλάδα. Εμείς δεν υποσχόμαστε θαύματα, κάνουμε όμως βήματα σταθερά σε κατεύθυνση αντιδιαμετρικά αντίθετη από τον νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ και χωρίς να δημιουργούμε δημοκρατικό έλλειμμα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης