«Ο σοσιαλισμός τελειώνει με τα λεφτά των άλλων».

Αυτή ήταν η απάντηση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξαγορά της Forthnet-Nova από την ΕΡΤ, μέσα από τα 200 εκατομμύρια ταμειακά αποθέματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες δεν θα δοθούν όπου νομίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να κάνουν μικροπολιτική», επεσήμανε ο κ. Πέτσας στη δευτερολογία του, κατά τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Πέτσας απάντησε και στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, που με αφορμή τα επεισόδια στη Μόρια, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί το εκρηκτικό πρόβλημα με τους μετανάστες.

«Η ΝΔ κάθε εβδομάδα κάνει συσκέψεις. Αλλά δεν συσκέπτονται καλά. Στο επίκεντρο των συσκέψεων είναι πάντα το προσφυγικό, αλλά μέχρι τώρα δεν άκουσα κανένα μέτρο για να μην έρχονται εδώ οι πρόσφυγες», είχε υποστηρίξει ο κ. Βελόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση ό,τι είπε και σε ό,τι δεσμεύτηκε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό το έχει κάνει, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, κλείνοντας τα κέντρα για τους παράνομους, φυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα και αυξάνοντας τις επιστροφές στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συμφωνίας», σχολίασε ο κ. Πέτσας .

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, απάντησε στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου που είχε κάνει λόγο για «νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση βαλκανικού τύπου», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτή η πρώτη φορά Αριστερά ήταν που οδήγησε την Ελλάδα σε δεινά και μεις η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθούμε να αποβάλουμε την βαλκανικού τύπου δημοκρατία. Η ΝΔ ήταν που τη δύσκολη στιγμή τον Αύγουστο του 2015 ψήφισε να μην βγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Αναζητήστε πού θα οδηγείτο η χώρα και σε ποια χώρα βαλκανικού τύπου, του Χότζα και του Ζίβκοφ».

Νωρίτερα, η κ. Ξενογιανακοπούλου είχε κατηγορήσει τη κυβέρνηση, ότι βρίσκεται σε πολιτική αμηχανία και σε δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά το θέμα της αγοράς της Forthnet από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, και είχε θεωρήσει ως κρίσιμο θέμα για τη δημοκρατία το πώς λειτουργούν οι θεσμοί και οι ανεξάρτητες αρχές.

Απαντώντας στο θέμα της εξαγοράς της Forthnet o κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι η συμφωνία είναι σε εξέλιξη, και ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί την εποπτεία, προσθέτοντας ότι οι τράπεζες, ούτε συζητούν, ούτε δέχονται από κυβερνήσεις οδηγίες. Επεσήμανε δε, πως όταν έρθει η ώρα θα επιληφθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε λόγο για σπέκουλα και υποκρισία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα δύο κόμματα, όπως υποστήριξε, έκαναν και κάνουν σκανδαλώδεις παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση συμφερόντων – ενώ οι «δήθεν ανεξάρτητες αρχές» είναι εξαρτημένες από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Μίλησε ακόμα για έγκλημα, με την εξαγορά της Fortenet από έναν επιχειρηματία που είναι ιδιοκτήτης και ελέγχει, τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, υπογράμμισε ότι η διαδικασία για την εξαγορά ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όσο ήταν κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία παρέμβαση για να την εμποδίσει.

«Εμείς λέμε ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και έλεγχοι νομιμότητας από τις θεσμοθετημένες ανεξάρτητες αρχές» είπε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Το ερώτημά μας είναι πολιτικό. Αλλαγή πολιτικής ή απλή αντικατάσταση και τοποθέτηση εγκάθετων; Η σημερινή κυβέρνηση, όσο κατακάθεται η χρυσόσκονη, αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν ήταν πανέτοιμη, αλλά ούτε αλλαγή πολιτικής έκανε, ούτε μεταρρυθμίσεις είδαμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, επεσήμανε ότι η κάθε συμφωνία εξαγοράς τελεί υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όποια εταιρία πιστεύει ότι θίγεται μπορεί να προσφύγει εκεί – ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι κατέθεσε την επερώτηση για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μανώλης Συντηχάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση απέναντι στα υπαρκτά και σοβαρά ζητήματα που τίθενται απ’ την εξαγορά.

Ωστόσο, επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του υποκριτική στάση, καθώς όπως είπε, ως κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ επιχειρηματιών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, μίλησε για «παράξενα πράγματα που συμβαίνουν με τη φημολογούμενη εξαγορά της Forthnet, από τον όμιλο Alter Ego, συμφερόντων Β. Μαρινάκη. Υποστήριξε ακόμα, ότι είναι ανησυχητική η υπερσυγκέντρωση του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης στα χέρια ενός επιχειρηματία που είναι ταυτοχρόνως και ιδιοκτήτης ΠΑΕ – αυτό όμως είναι θέμα της Δικαιοσύνης αλλά και της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να ελέγξει αν δημιουργείται ολιγοπώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης