Την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν αποδίδουν ζήτησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ελλάδα Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως η τρόικα στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση όταν λέει ότι θέλει να αποφύγει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα βελτίωσης της φορολογικής διοικήσεως, ώστε όλοι να πληρώνουν το μερίδιο των φόρων που τους αναλογεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μιλάμε για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια διοίκηση και την διασφάλιση ότι κάποιος μπορεί να απολύσει εργαζόμενους που δεν αποδίδουν. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, και συνεχίζουμε να πιέζουμε για αυτές τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει περιθώριο για μείωση των φορολογικών συντελεστών είπε πως το κλειδί για να επιτευχθεί αυτό, είναι πρωτίστως η βελτίωση της φορολογικής διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης